|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Koláčky jako kynuté, ale bez kynutíRecept na Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
        K přípravě Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na těsto:    500 g hladké mouky (já jsem dala Zlatku)  250 ml mléka  200 ml oleje  3 žloutky  84 g droždí (ano, opravdu dvě kostičky)  2 lžičky moučkového cukru  špetka soli  nastrouhaná citronová kůra (z jednoho citronu)  2 lžíce rumu  lžička nastrouhaného muškátového oříšku      Na náplň:    350 g kvalitního tvarohu  vanilkový cukr nebo dřeň z vanilkového lusku  2-4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)  1-2 žloutky    A ještě:    Posýpku - té bude zapotřebí asi 1/4l hrnek.  Udělejte si podle vlastního receptu nebo dejete 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1/4 hrnku moučkového cukru, cca 100 g másla. To vše prstama zpracujte v drolivou hmotu.  A nezapomeneme na povidla..nejlépe tuhá, aby nám nestékala z koláčků. Kdo nemá rád povidla, dá si oblíbenou marmeládu..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Koláčky jako kynuté, ale bez kynutíRecept na Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí:Uděláme si kvásek:  Z uvedeného množství mléka odeberene 2 lžíce a nalejeme do hrníčku. Přidáme rozdrobené kvasnice (droždí), zasypeme 2 lžičkama moučkového cukru a lžící hladké mouky. Vymícháme hladkou kašičku a necháme na teplém místě vzejít kvásek.  Mezitím si odvážíme a připravíme další suroviny.  Kdo má, použije domácí pekárnu a suroviny do ní vloží v pořadí (jak zvykle) tekuté, sypké a přidáme i kvásek, který nám již vykynul. Nepoužíváme program s ohřevem, ale nějaký jiný, vhodný jen k míchání. Já použila "těstoviny".  Kdo pekárnu nemá, zpracuje těsto ručně.  V čase, kdy maká pekárna, si připravíme tvarohovou náplň a to velice jednoduše: smícháme všechny suroviny dohromady.  Kdo pekárnu nemá, tomu doporučuju připravit si náplň a vše ostatní před tím, než začne pracovat s těstem, to totiž nesmí mít čas ke kynutí..to budeme dělat za něj, až budeme konzumovat ty koláčky :-)  Propracované těsto vyklopíme na pomoučený vál nebo do mísy a z těsta vykrajujeme lžící kousky. Ty následně roztahujeme do šířky, plníme tvarohem, a dobře okraje těsta uzavřeme, tvarujeme koláčky a sázíme s odstupy na plech, vystlaný pečicím papírem. Prstíkem uděláme doprostřed každého koláčku ďolík, do něho dáme trošku povidlí (když ho dáme moc, sklouzne, mrška) a nahoru umístíme drobenku. Ničím nepotíráme a už jenom upečeme. Horkovzduch 180st do růžova.  Dobrou chuť.
 
 Poznámka k receptu na Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí:
 Hledala jsem v podobných..nekynutých je tu dost, ale úplně stejné jsem nenašla. Pokud budou nějaké výhrady, smáznu..nima problema.  Kdysi před lety, když jsem ještě nevěděla nic o existenci tohoto skvělého webu, jsem tento rcp našla na Recetech cz, kam jsem k tomuto receptu přidala i fotky pod nickem nadjenka. recept jsem si upravila k obrazu svému.  S těstem se velmi dobře pracuje, není tučné a toho množství droždí se nelekejte, vážně není v koláčcích cítit.  A ještě něco jsem zapomněla... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.  A kdo je chce mít opravdu pěkné a né takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka..pak bude za hvězdu :-) ať se daří..
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: rebeka  (Naďa)                      Datum vložení: 15.03.2012                      Počet porcí: něco přes 60 ks                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní 
                      Suroviny: Na těsto:    500 g hladké mouky (já jsem dala Zlatku)  250 ml mléka  200 ml oleje  3 žloutky  84 g droždí (ano, opravdu dvě kostičky)  2 lžičky moučkového cukru  špetka soli  nastrouhaná citronová kůra (z jednoho citronu)  2 lžíce rumu  lžička nastrouhaného muškátového oříšku      Na náplň:    350 g kvalitního tvarohu  vanilkový cukr nebo dřeň z vanilkového lusku  2-4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)  1-2 žloutky    A ještě:    Posýpku - té bude zapotřebí asi 1/4l hrnek.  Udělejte si podle vlastního receptu nebo dejete 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1/4 hrnku moučkového cukru, cca 100 g másla. To vše prstama zpracujte v drolivou hmotu.  A nezapomeneme na povidla..nejlépe tuhá, aby nám nestékala z koláčků. Kdo nemá rád povidla, dá si oblíbenou marmeládu. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláčky jako kynuté, ale bez kynutí,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |