RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkami, recepty Koláč s rebarborou a nektarinkami, Koláč, rebarborou, nektarinkami


Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkami

Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Koláč s rebarborou a nektarinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g očištěné a na kousky nakrájené rebarbory, 700 g vypeckovaných a na kostičky nakrájených nektarinek (já měla 12 kusů), 250 g tuku, 7 vajec, celkem 300 g ovocného cukru (fruktoza), 30 g diacukru Clara na pečení (celé lze nahradit asi 350 g cukru krupice), 6 mletých hřebíčků, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 60 g Solamylu, 200 ml smetany, citronová kůra a štáva z půlky malého citronku, tuk a kokos nebo mouka na vymazání plechu.

Koláč s rebarborou a nektarinkami
Zvětšit obrázek

Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkami

Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkami:
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktozy (nebo 100 g cukr krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min. Nektarinky rovněž nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu. Tuk ušleháme do pěny s 200 g fruktozy a 30 g diacukru Clara( nebo 250 g cukru krupice), postupně zašleháváme 4 celá vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem, citronovou kůrou a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný vysypaný plech (stačí s nízkým okrajem) a na těsto poklademe kousky rebarbory a nektarinek (nejprve necháme přebytečnou šťávu vykapat, scedit). 3 Zbylá vejce rozdělíme na žloutek a bílek. 3 žloutky rozšleháme se smetanou a polijeme povrch těsta s ovocem. Upečeme koláč v předehřáté troubě na 20 °C asi 35 min. Ze zbylých 3 bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru, přidáme citronovou šťávu. Zhruba po těch 35 minutách plech velmi opatrně vyndáme a pokryjeme jej sněhovými kopečky, které vykrajujeme třeba lžičkou. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 7 minut do zrůžovění. Uvádím záměrně i diacukr, aby mohli i diabetici – jinak ovocný cukr - fruktoza je celkově zdravější pro všechny. Recept vznikl díky nutnosti okamžitě likvidovat nektarinky a rebarboru. Inspirací byl pro mě koláč z broskví a rebarbory např. na www.expresskuchařka.cz a jiné

Poznámka k receptu na Koláč s rebarborou a nektarinkami:
Mně se sníh nepovedl „díky zatoulanému kousíčku žloutku“, proto fotka úplně neodpovídá popisu, ale měly by být znatelné takové sněhové čepičky (něco jako bezé), i když já mám jen polotuhý sníh, přesto to chutná velmi dobře.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč s rebarborou a nektarinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 18.08.2009
  • Počet porcí: 6 - 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 500 g očištěné a na kousky nakrájené rebarbory, 700 g vypeckovaných a na kostičky nakrájených nektarinek (já měla 12 kusů), 250 g tuku, 7 vajec, celkem 300 g ovocného cukru (fruktoza), 30 g diacukru Clara na pečení (celé lze nahradit asi 350 g cukru krupice), 6 mletých hřebíčků, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 60 g Solamylu, 200 ml smetany, citronová kůra a štáva z půlky malého citronku, tuk a kokos nebo mouka na vymazání plechu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč s rebarborou a nektarinkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč s rebarborou a nektarinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč s rebarborou a nektarinkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist