RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče, recepty Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče, Knedlo, vepřo, zelo, podle, Václava, Friče


Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na maso: 0,5 kg vepřové krkovice, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín, 1 cibule, 50 g vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky na zaprášení na zelí: 1 lžíce vepřového sádla, 70 g slaniny na špalíčky, 1 cibule, 3/4 sáčku kysaného zelí, drcený kmín, krupicový cukr, sůl, ocet, 2 lžíce hrubé mouky na zaprášení.

Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Zvětšit obrázek

Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče:
Předehřejte troubu na 170 °C. Krkovici osolte, opepřete, posypte kmínem a důkladně ji ze všech stran potřete česnekem. Maso posaďte do pekáče na kostičky cibule, přidejte sádlo, podlijte hrnkem horké vody a pečte do změknutí asi 1 a půl hodiny. Zelí pokrájejte, slijte lák do hrnečku. Na rozehřátém sádle osmahněte slaninu, cibuli a kmín. Vmíchejte zelí, zalijte lákem a přiveďte k varu. Pak přidejte 3 lžíce cukru, 2 lžíce octa a sůl. Vařte 15 minut. Upečené maso vyjměte z pekáče a nechte ho patnáct až dvacet minut odpočinout. Po přibližně 15 minutách dušení zaprašte zelí hrubou moukou a znovu asi patnáct minut vařte na mírném plameni. Pekáč, ve kterém jste pekli maso postavte na sporák a zahřívejte. Vypečenou šťávu s kousky cibule nechte lehce odpařit, pak vsypte mouku a trochu ji osmahněte. Zalijte 200 ml vody a zhruba patnáct minut vařte.

Poznámka k receptu na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče:
Zdroj: Apetit Já jsem nedávala do zelí slaninu. Množství surovin jsem si v receptu upravila. Knedlíky jsem měla bramborové od babičky :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: lemeL (Lenka Melmerová)
  • Datum vložení: 16.11.2010
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: na maso: 0,5 kg vepřové krkovice, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín, 1 cibule, 50 g vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky na zaprášení na zelí: 1 lžíce vepřového sádla, 70 g slaniny na špalíčky, 1 cibule, 3/4 sáčku kysaného zelí, drcený kmín, krupicový cukr, sůl, ocet, 2 lžíce hrubé mouky na zaprášení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlo vepřo zelo podle václava friče, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist