RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kližka v chutném sosíku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kližka v chutném sosíku, recepty Kližka v chutném sosíku, Kližka, chutném, sosíku


Recept na Kližka v chutném sosíku

Recept na Kližka v chutném sosíku je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Kližka v chutném sosíku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
750 g hovězí kližky 150 g Debrecínského špeku/nebo jiné slaniny na prošpikování masa 200 ml černého piva Velkopopovický kozel/může být i jiná značka 100 ml vody 1 větší cibule 2 lžíce marmelády z červeného rybízu 1 silnější kolečko citronu snítka rozmarýnu sůl,mletý pepř cca 3 m nitě přeložené na polovinu na utažení masa.

Kližka v chutném sosíku
Zvětšit obrázek

Recept na Kližka v chutném sosíku

Recept na Kližka v chutném sosíku:
Maso(nejlépe jeden krásný sval vcelku) ) opláchneme, osušíme a prošpikujeme špekem. Pro udržení hezkého tvaru maso omotáme nití, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny, co se nám nevejde do masa nakrájíme na velice drobounké kostičky a dáme do rozehřátého papiňáku na 2minuty pustit tuk. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně orestujeme do zlatavé barvy. Orestovanou směs nahrneme ke kraji hrnce, volžíme maso a necháme ho prudce po všech stranách zatáhnout. Podlijeme černým pivem a vodou. Přidáme rybízovou marmeládu, kolečko citronu a čerstvý rozmarýn. Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu dusíme na slabém plameni přidližně 50-60minut. Záleží na stáří hovězího kusu. Po této době hrnec ochladíme a otevřeme. Měkké maso z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a maso nakrájíme na silnější plátky. Horkou šťávu nabereme na talíř, položíme plátek masa a podáváme s vařeným bramborem, nebo s krupicovým nokem.

Poznámka k receptu na Kližka v chutném sosíku:
Kližku máme nejraději. Používám ji i na roštěnky.Většinou z takového krásného celistvého kousku dělávám“svíčkovou“http://www.toprecepty.cz/recept/25121-jednoducha-%... V tom horku ale na nějaké smetanové omáčky není chuť, tak jsem manželovi uzmula trochu piva a v kombinaci s marmeládou, citronem a rozmarýnem vznikl báječný sosík. Manžel měl jako přílohu brambory a já jsem si udělala krupicové nokyhttp://www.toprecepty.cz/recept/34451-krupicove-no... které jsem po uvaření ještě lehce osmahla na troše tuku. Pochutnali jsme si oba dva:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kližka v chutném sosíku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 15.09.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 750 g hovězí kližky 150 g Debrecínského špeku/nebo jiné slaniny na prošpikování masa 200 ml černého piva Velkopopovický kozel/může být i jiná značka 100 ml vody 1 větší cibule 2 lžíce marmelády z červeného rybízu 1 silnější kolečko citronu snítka rozmarýnu sůl,mletý pepř cca 3 m nitě přeložené na polovinu na utažení masa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kližka v chutném sosíku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kližka v chutném sosíku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kližka v chutném sosíku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

- Hrnková buchta z cukety
Vložil: Jarda
2018-06-13 12:52:27

Společně s tímto receptem můžu doporučit taky https://www.pomodo.cz/recepty/hrnkova-cuketova-buchta který jsem dělal také a povedl se mi. Jarek...
- Americký řízek
Vložil: Eva
2018-01-31 12:59:54

Dobrý den, mám dotaz, uležet dva dny se nechává řízek i s bramborem a broskví? Vždyť ty brambory budou černé. Děkuji za odpověď E....
roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...
hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist