|
Recept na Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Recept na Klasický hospodský guláš (vídeňský) je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Klasický hospodský guláš (vídeňský) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližka) 500 g cibule 3 lžíce sádla 2 lžíce sladké mleté papriky 4 stroužky česneku 1 lžička mletého nebo drceného kmínu 1 malý rajský protlak černý pepř sůl 1 lžíce majoránky voda na podlévání cibule na ozdobu.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Recept na Klasický hospodský guláš (vídeňský): Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm restujeme dohněda, trvá to asi 15 minut. Zasypeme mletou paprikou, dobře promícháme a postupujeme rychle, aby nezhořkla. Následně přidáme kousky masa. Ze všech stran je opečeme, dobře mícháme (guláš se má přichytávat ke dnu hrnce, ale ne připalovat). Když je maso orestované, osolíme (cca 10 špetek) a opepříme. Přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zalijeme malým množstvím vody - asi 2 dcl. Do základu přisypeme kmín, prolisovaný česnek a necháme dusit na co nejnižší teplotě. Guláš stále hlídáme a občas promícháváme. Přiléváme vodu po menších částech, protože jak již bylo řečeno, měl by se přichytávat, ovšem nikoli připalovat. Po cca hodině a půl maso ochutnáme a pokud je měkké, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a povaříme ještě 10 minut. Guláš nemusíme (a ani bychom neměli) zahušťovat, postaral se o to rozvařený cibulový základ. Jediné povolené zahušťovadlo je v případě potřeby chlebová strouhanka. Podáváme posypané čerstvě nakrájenou cibulí, nejlépe s houskovým knedlíkem, případně s bramboráčky nebo těstovinami. Tento guláš jsem dnes vařila a hledala recept, k němuž bych dala fotku. Gulášů je tu spousta, ale tento základní a nejobyčejnější zatím chybí, a to i přestože je mi jasné, že ho každý zná... Tolik na mou omluvu...:-)
Poznámka k receptu na Klasický hospodský guláš (vídeňský): Vynikající guláš, vařila jsem už podruhé, sice z vepřového a v tlakáči, ale je vynikající!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasický hospodský guláš (vídeňský), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 07.05.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližka) 500 g cibule 3 lžíce sádla 2 lžíce sladké mleté papriky 4 stroužky česneku 1 lžička mletého nebo drceného kmínu 1 malý rajský protlak černý pepř sůl 1 lžíce majoránky voda na podlévání cibule na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasický hospodský guláš (vídeňský),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasický hospodský guláš (vídeňský) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasický hospodský guláš (vídeňský)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky Vložil: Audri 2019-03-30 13:52:16
Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ... Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka Vložil: Vendula 2019-01-19 22:15:16
Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn... Výborné Domácí peciválky - Peciválky Vložil: Eva 2018-12-26 15:27:42
Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ... |
|