RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou, recepty Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou, Kefírovka, kedlubnou, se, sýrovou, vložkou


Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou

Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kedlubny cca 0,5 l vývaru 1 cibule 1 sýr typu Hermelín (lze i jiný určitě např. Nivu) 1 litr domácího kefíru – lze nahradit např. podmáslím, kyselým mlékem apod. Mletý a celý kmín, bílý pepř, oblíbené bylinky do polévky – já použila libeček, petrželku a celerovou nať- vše mražené, sůl - množství všeho dle chuti Kousek másla.

Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou
Zvětšit obrázek

Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou

Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou:
Na másle si ve vhodném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou kedluben a orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme celý kmín a vaříme, dokud nebude kedlubna měkká tak, jak nám vyhovuje (my neradi rozvařenou zeleninu, takže to trvalo cca 10 - 12 minut – na skus). V nádobce vedle si smícháme pepř, mletý kmín, bylinky a umícháme směsku. Se solí opatrně, sýry jsou slané. Sýr si nakrájíme na kostičky, které v ruce ještě promačkáme, aby se rozrušila plísňová vrstva a aby směs lépe na sýru držela. Kousky sýru obalíme ve směsce a na chvilku odložíme. Mezitím si do kefíru dáme několik lžic horkého vývaru a rozmícháme, aby se polévka nesrazila, pak vše vlijeme do polévky za neustálého míchání. Hned sporák vypneme, vhodíme tam sýrové obalené kostky a mícháme. Necháme ještě asi 6 minut dojít, jednak se sýr roztaví a uvolní koření a navíc se chutě propojí. Podle naší chuti ještě dochutíme a ihned podáváme. Polévka je sytá, jemná a pikantně chutná po kedlubnách a okořeněném sýru. Měla jsem hodně domácího kefíru, kedlubny zbyly a i sýr, takže vodítkem mi byly zde 2 polévky od Andrejky a Magdalenky, které přidávám jako podobné a děkuji autorkám za inspiraci.

Poznámka k receptu na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou:
Lze použít víc variant, např.určitě i muškátový květ, tymián apod.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 16.01.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 2 kedlubny cca 0,5 l vývaru 1 cibule 1 sýr typu Hermelín (lze i jiný určitě např. Nivu) 1 litr domácího kefíru – lze nahradit např. podmáslím, kyselým mlékem apod. Mletý a celý kmín, bílý pepř, oblíbené bylinky do polévky – já použila libeček, petrželku a celerovou nať- vše mražené, sůl - množství všeho dle chuti Kousek másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist