RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Karamelový větrník na plech

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Karamelový větrník na plech, recepty Karamelový větrník na plech, Karamelový, větrník, na, plech


Recept na Karamelový větrník na plech

Recept na Karamelový větrník na plech je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Karamelový větrník na plech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na odpalované těsto: 750ml vody 230g másla 230g hladké mouky špetku soli 8 vajec Na karamelovou náplň: 750ml mléka 2 karamelové pudinky cukr moučka dle chuti 1 celé máslo ( 250g) + 2 x 250ml smetany na šlehání 2 ztužovače cukr dle chuti Na karamelovou polevu: 250g cukru krupice 250ml smetany na šlehání.

Karamelový větrník na plech
Zvětšit obrázek

Recept na Karamelový větrník na plech

Recept na Karamelový větrník na plech:
Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak najednou přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut).Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka, každé řádně vymícháme a až pak dáme další. Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozdělené na poloviny. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut. Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne. Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750ml mléka a necháme vychladnout. Pak vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně přidáváme uvařený zchladlý pudink. Dosladíme dle chuti. Vyšleháme dotuha šlehačku se ztužovači a cukrem. Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou. Poleva: Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, vzkypí to! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí(když to bude hodně husté,přilijte ještě trochu horké smetany). Ihned nalijte na větrník a dejte chladit do lednice.

Poznámka k receptu na Karamelový větrník na plech:
Recept jsem si propůjčila ze stránek facebooku, kde koluje již delší dobu. Miluji větrníky a tak jsem prostě neodolala a zkusila. Není to sice žádná cukrářská nádhera v mém podání, ovšem ta chuť ...hm, ta chuť :-)))) Neodolala jsem a zakrojila bez odležení. Moje recepty najdete také na stránkách http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelový větrník na plech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 11.01.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Na odpalované těsto: 750ml vody 230g másla 230g hladké mouky špetku soli 8 vajec Na karamelovou náplň: 750ml mléka 2 karamelové pudinky cukr moučka dle chuti 1 celé máslo ( 250g) + 2 x 250ml smetany na šlehání 2 ztužovače cukr dle chuti Na karamelovou polevu: 250g cukru krupice 250ml smetany na šlehání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelový větrník na plech, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelový větrník na plech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelový větrník na plech

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist