RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kapustovo-bulgurové placičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kapustovo-bulgurové placičky, recepty Kapustovo-bulgurové placičky, Kapustovo-bulgurové, placičky


Recept na Kapustovo-bulgurové placičky

Recept na Kapustovo-bulgurové placičky je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Kapustovo-bulgurové placičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g mražené sekané kapusty 1 hrnek bulguru (250ml) 1 zeleninový bujon 300ml vody 3 stroužky česneku 1 cibule olivový olej 1/2 lžičky muškátového květu sůl strouhánka 4 vejce.

Kapustovo-bulgurové placičky
Zvětšit obrázek

Recept na Kapustovo-bulgurové placičky

Recept na Kapustovo-bulgurové placičky:
Kapustu necháme rozmrazit a přebytečnou vodu vymačkáme. Bulgur povaříme ve vodě s bujonem doměkka, vodu necháme vsáknout. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na troše oleje. V míse smícháme kapustu, povařený bulgur, osmaženou cibuli, utřený česnek, vejce, muškát a sůl, zahustíme strouhánkou, aby se daly tvarovat placičky. Na plech vyložený pečicím papírem klademe vedle sebe placičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C na 30min.

Poznámka k receptu na Kapustovo-bulgurové placičky:
pro neznalce něco od tety Wiki: Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování. Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh). V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustovo-bulgurové placičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 18.07.2012
  • Počet porcí: 16ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 500g mražené sekané kapusty 1 hrnek bulguru (250ml) 1 zeleninový bujon 300ml vody 3 stroužky česneku 1 cibule olivový olej 1/2 lžičky muškátového květu sůl strouhánka 4 vejce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustovo-bulgurové placičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustovo-bulgurové placičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustovo-bulgurové placičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist