RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kapustičky v bramborovém kabátku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kapustičky v bramborovém kabátku, recepty Kapustičky v bramborovém kabátku, Kapustičky, bramborovém, kabátku


Recept na Kapustičky v bramborovém kabátku

Recept na Kapustičky v bramborovém kabátku je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Kapustičky v bramborovém kabátku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g uvařených brambor(7 středně velkých) 350 g růžičkové kapusty (25 růžiček) 170 g solamylu 12O g hrubé mouky 1 celé vejce ½ kl koření kurkuma 3 kl soli 1 kostka masoxu.

Kapustičky v bramborovém kabátku
Zvětšit obrázek

Recept na Kapustičky v bramborovém kabátku

Recept na Kapustičky v bramborovém kabátku:
Důkladně umyté brambory uvaříme ve slupce. Očištěné kapustičky dáme na 8 minut ovařit ve vodě s masoxem, poté vybereme, dáme do ledové vody ochladit (uchovají si krásnou zelenou barvu) a pak necháme v cedníku okapat. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme solamyl, mouku, vejce, sůl a kurkumu (zabarví těsto hezky dožluta) a řádně propracujeme. Na navlhčené pracovní ploše těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme válečky, které pak nožem nakrájíme na menší kousky. Vždy do jednoho kousku těsta nejlépe v dlani vtiskneme růžičku kapusty a hezky zabalíme, jako když děláme švestkové knedlíky. Utvoříme stejnoměrné knedlíky asi o velikosti většího pinpongového míčku a ve vroucí osolené vodě vaříme 10 minut. Po uplynutí uvedené doby vaření pro jistotu jeden knedlík vyjmeme, rozkrojíme a přesvědčíme se, je-li hotový. Uvařené knedlíky z hrnce vybereme děrovaným poběráčkem a můžeme podávat buď jako samostatný pokrm, který posypeme nakrájenou a vyškvařenou slaninkou s trochou cibule. Můžeme také podávat jako přílohu třeba k dušenému masu se šťávou.

Poznámka k receptu na Kapustičky v bramborovém kabátku:
Kurkumu dávat nemusíte, já jsem ji přidala pro hezkou žlutou barvu. V kombinaci se zelenýma kapustičkama to v závěru vypadá velice dobře. Těsto je trošku slanší, ale kapustičky i když se povaří ve vodě s masoxem jsou nasládlé chuti. Pokud vývar z kapusty už nebudete chtít upotřebit, můžete místo masoxu povařit v hodně osolené vodě, pak již není třeba těsto tolik solit. Měla jsem poslední várku kapustiček, ale až zase budou, koupím znova:-)máme ji rádi. Z uvedeného množství surovin bylo těsto na 23 knedlíků. Vařila jsem na 2 várky-12 a 11 knedlíků.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustičky v bramborovém kabátku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 26.01.2012
  • Počet porcí: 23 knedlíčků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 500 g uvařených brambor(7 středně velkých) 350 g růžičkové kapusty (25 růžiček) 170 g solamylu 12O g hrubé mouky 1 celé vejce ½ kl koření kurkuma 3 kl soli 1 kostka masoxu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustičky v bramborovém kabátku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustičky v bramborovém kabátku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustičky v bramborovém kabátku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist