RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kapučínový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kapučínový dort, recepty Kapučínový dort, Kapučínový, dort


Recept na Kapučínový dort

Recept na Kapučínový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Kapučínový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na korpus: 280 g hladké mouky, 170 g změklého másla, 50 g krupicového cukru, špetka muškátového květu , špetka soli 1. vrstva (čokoládová): 200 ml smetany na šlehání, 240 g hořké čokolády, 50 ml rumu 2.vrstva (tvarohová): 750 g plnotučného tvarohu, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 40 g škrobu (Solamyl), 2 lžíce rumu, 3 lžíce instantního kapučína (měla jsem vanilkovou příchuť), 1 lžička javorového sirupu, 3 vejce Poleva: 280 g husté zakysané smetany, 40 g cukru krupice.

Kapučínový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Kapučínový dort

Recept na Kapučínový dort:
Nejdříve připravíme první vrstvu: Přivedeme k varu smetanu,odstavíme z tepla, přidáme nasekanou čokoládu a rum a vymícháme dohladka. Zatímco směs chladne, připravíme drobenku na korpus: Do mouky přidáme sůl, cukr, muškátový květ a změklé máslo. Uděláme drobenku a tu namačkáme do dortové formy na dno i do krajů asi 1 cm do výšky. Na tuto vrstvu nalijeme zchladlou čokoládovou smetanu a dáme asi na 30 minut do mrazáku. Zatím připravíme další vrstvu: Kapučínový prášek rozpustíme v 1 lžíci horké vody, přidáme rum a javorový sirup. Tuto směs spolu s oběma cukry vešleháme do tvarohu, ještě přidáme škrob a vejce. Tuto směs nalijeme na čokoládovou vychlazenou vrstvu a vše vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 60 minut. Po této době dort vyndáme dort z trouby a necháme asi 20-25 minut chladnout. Troubu zatím nevypínáme. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, nalijeme ji na prochladlý dort a formu vrátíme ještě na 10 minut do trouby. Hotové vyndáme, necháme vychladnout, libovolně ozdobíme a dobře vychladíme v lednici.

Poznámka k receptu na Kapučínový dort:
Tento dort jsem narychlo pekla dceři na zítřejší oslavu, odveze si ho celý, takže, bohužel, nemůžu přidat foto řezu. Dort je překvapivě snadný, práce jde dobře od ruky :o).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapučínový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Angel 666
  • Datum vložení: 23.11.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Na korpus: 280 g hladké mouky, 170 g změklého másla, 50 g krupicového cukru, špetka muškátového květu , špetka soli 1. vrstva (čokoládová): 200 ml smetany na šlehání, 240 g hořké čokolády, 50 ml rumu 2.vrstva (tvarohová): 750 g plnotučného tvarohu, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 40 g škrobu (Solamyl), 2 lžíce rumu, 3 lžíce instantního kapučína (měla jsem vanilkovou příchuť), 1 lžička javorového sirupu, 3 vejce Poleva: 280 g husté zakysané smetany, 40 g cukru krupice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapučínový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapučínový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapučínový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist