RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem, recepty Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem, Kančí, pečeně, brusinkovou, omáčkou, kar


Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg kančí kýty 2 pl lžíce sádla 3 cibule 2 mrkve 1hrst petrželky (kudrnka) 1 pl tymiánu (čerstvý, sušený) Sůl Pepř Bobkový list (já dala 4 sušené) Nové koření 4 plátky kladenské pečeně na prošpikování 1x sterilizované brusinky 1 pl švestkových povidel 1,5 dcl červeného vína cca 1 l vody nebo silného vývaru Karlovarský knedlík 7 housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl.

Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem
Zvětšit obrázek

Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem:
Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo, přidáme cibule, mrkve a petrželku (kudrnku) orestujeme, přidáme maso a ze všech stran opečeme podlejeme vodou či vývarem asi do 2/3 masa,přídáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, nové koření a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pod poklicí 1,5 -2 hodiny do měkka. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčka: Vše v pekáči rozmixujeme a dáme vařit. Přidáme brusinky, švestková povidla a 1,5 dcl červeného vína a krátce vaříme a popřípadě dochutíme - solí, pepřem a tymiánem. Podáváme s karlovarským knedlíkem: Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout,pokropíme ho 3lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu. Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a vytvořily tvarovatelnou hmotu; na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Připravíme si potr.fólii, utěrku či alobal (já použila alobal) a hmotu vytvarujeme do válce a pořádně jej zabalíme. Vyjdou nám cca 3 válečky. Takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody a necháme povařit tak15 minut. Vytáhneme z hrnce a nakrájíme na tenké plátky. Dobrou chuť!!! :)

Poznámka k receptu na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem:
Recept na karlovarský knedlík má z těchto stránek viz. recept Eliza http://www.toprecepty.cz/recept/23897-karlovarsky-knedlik-z-televize-okoukany-a-s-uspechem-vyzkouseny/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rejni
  • Datum vložení: 08.04.2014
  • Počet porcí: 5 - 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1kg kančí kýty 2 pl lžíce sádla 3 cibule 2 mrkve 1hrst petrželky (kudrnka) 1 pl tymiánu (čerstvý, sušený) Sůl Pepř Bobkový list (já dala 4 sušené) Nové koření 4 plátky kladenské pečeně na prošpikování 1x sterilizované brusinky 1 pl švestkových povidel 1,5 dcl červeného vína cca 1 l vody nebo silného vývaru Karlovarský knedlík 7 housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist