RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně, recepty Kachní prsa se slaninou, na červeném víně, Kachní, prsa, se, slaninou, na, červeném, víně


Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Kachní prsa se slaninou, na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2ks kachních prsou 15dkg slaniny 2-3dcl červeného vína sůl, pepř čtyř barev 2 lžičky másla grilovací bylinky (nebo čerstvé, ty já jsem neměla) trošku oleje.

Kachní prsa se slaninou, na červeném víně
Zvětšit obrázek

Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

Recept na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně:
Kachní prsa si omyjeme a očistíme. Na kůži nakrájíme mřížky, aby se nám kůže lépe propekla. Prsa z obou stran osolíme a opepříme. Na kůži nasypeme grilovací bylinky a maličko zakápneme olejem. Rukou potom "vmasírujeme" olej s bylinkama do kůže. Na rozpálenou pánev vložíme kachní prso kůží dospod. Smažíme z obou stran, aby se nám maso zatáhlo. Potom vložíme prsa do pekáčku a přelijeme šťávou z pánvičky. Přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby (moje trouba peče hrozně málo, takže peču všechno při 250°C - nedokážu odhadnout, kolik to může být v normální troubě) zhruba na 15min, podle velikosti prsou. Hlídám, aby prsa nebyly v pekáčku "nasucho". V půlce pečení přelijeme prsa výpekem. Vyndáme z trouby, sundáme alobal a pečeme ještě cca 10min. Během pečení masíčka si nakrájíme na malé kostičky slaninu a hodíme jí na suchou, rozpálenou pánev. Až bude slaninka opečená, zalijeme jí červeným vínem a necháme krátce povařit. Víno si dochutíme solí a pepřem, podle své libosti. Opět necháme trošku povařit. Potom zcedíme a vyndáme slaninu. Víno opět vlejeme do pánvičky a přidáme trošku másla, aby se nám víno zahustilo. Když bude másla málo, tak přidáme. Po rozpuštění másla vaříme cca 1min a přidáme zpátky slaninku. Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou z červeného vína. Jako přílohu můžeme použít zelené fazolky, brambory, vzhledem k tomu, že máme hodně šťávy, tak i rýži. Dobrou chuť :-))

Poznámka k receptu na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně:
Každý má rád maso propečené jinak, tak ho podle toho pečeme v troubě s alobalem, i pak bez.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kachní prsa se slaninou, na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: LuciZam
  • Datum vložení: 18.10.2013
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 2ks kachních prsou 15dkg slaniny 2-3dcl červeného vína sůl, pepř čtyř barev 2 lžičky másla grilovací bylinky (nebo čerstvé, ty já jsem neměla) trošku oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kachní prsa se slaninou, na červeném víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kachní prsa se slaninou, na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist