RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně, recepty Jizerské vepřové na houbové smetaně, Jizerské, vepřové, na, houbové, smetaně


Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně

Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Jizerské vepřové na houbové smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g vepřového masa (plec) – nakrájené na kostky 500 g hub – čerstvé nebo mražené (ne sušené ani v kyselém nálevu) 250 ml sladké smetany (aspoň 40%), 1 větší cibule, 1 KL mletého nového koření, celý a drcený kmín dle chuti (já dávám i půl sáčku) 1 PL citronové šťávy, strouhanka z chleba na zahuštění, 2 PL světlého piva (nemusí být) Sůl, pepř dle vlastní chuti, tuk a vývar nebo voda.

Jizerské vepřové na houbové smetaně
Zvětšit obrázek

Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně

Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně:
Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme jen do výše masa a dusíme asi 30 min. – téměř do měkka. Mezitím si v malém kastrolku udusíme houby na kousku tuku s celým kmínem a necháme vychladnout. Poté smícháme se smetanou a pečlivě vymícháme. Přidáme k masu, přidáme i pivo (lze vynechat) , zahustíme na požadovanou hustotu chlebovou strouhankou – (nepatří tam jíška, mouka – ale pokud nemáme chléb či normální strouhanku z rohlíků, lze i to – jen to má jinou chuť). Vypneme plotýnku a necháme 10 minut dojít za občasného míchání, aby se neutvořil škraloup – nepřidáváme jiný tuk, jen dosolíme či dopepříme dle chuti. Příloha: rýže, těstoviny, knedlíky…. Zdroj: rodinná kuchařka

Poznámka k receptu na Jizerské vepřové na houbové smetaně:
Vtip receptu spočívá právě v samostatné úpravě hub a následné vmíchání do smetany.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jizerské vepřové na houbové smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 18.07.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 500 g vepřového masa (plec) – nakrájené na kostky 500 g hub – čerstvé nebo mražené (ne sušené ani v kyselém nálevu) 250 ml sladké smetany (aspoň 40%), 1 větší cibule, 1 KL mletého nového koření, celý a drcený kmín dle chuti (já dávám i půl sáčku) 1 PL citronové šťávy, strouhanka z chleba na zahuštění, 2 PL světlého piva (nemusí být) Sůl, pepř dle vlastní chuti, tuk a vývar nebo voda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jizerské vepřové na houbové smetaně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jizerské vepřové na houbové smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jizerské vepřové na houbové smetaně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist