RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka, recepty Jemná játrová paštiková pochoutka, Jemná, játrová, paštiková, , pochoutka


Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka

Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Jemná játrová paštiková pochoutka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
750 g veprových jater /telecich jater/ 150 g libove slaniny 8 - 10 platku anglicke slaniny 4 stredne velke cibule 3 vejce 5 kulicek noveho koreni 4 bobkové listy sul pepr cersty - mlety speticka musk.koreni speticka kari koreni 4 lzice veproveho skvareneho sadla 1 az 2 litry vody.

Jemná játrová paštiková  pochoutka
Zvětšit obrázek

Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka

Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka:
1/Jatra nakrajime na kosticky a vlozime do vody s bobkovým listem a novým korenim. Nesolime.. 2/Varime, az jsou jatra mekka, trva to zhruba okolo 20 -25 minut. Vodu pak ale nevylevejte. 3/Formu - "srnci hrbet," vylozte platky anglicke slaniny a libovou slaninu pak nakrajejte na male kosticky. 4/Cibuli oloupejte, nakrajejte najemno a osmazte na sadle v hlubsim kastrolu, aneb na hlubsi panvi a jakmile cibule zlatne, prisypte k ni nakrajenou libovou slaninu a nechte ji vyskvarit, pak rozklepnete do ni 3 vejce a michejte je, dokud neztuhnou. Nakonec prisypte uvarena a zcezena jatra a vse najednou orestujte a zamichejte a vypnete. 5/ V mixeru postupne rozmixujte smes jater a vsech surovin z kastrolu, nebo z panve, a pokud bude smes prilis husta, dolijte malinko vyvaru z jater a mixujte. 6/Hustou, jemnou kasi odkladejte z mixeru do pripravene misky. 7/Pastikovou kasi nakonec v misce ochutime uz dal podle sebe, muzeme pridat uz sul, pepr, koreni , zjemnit ji pak muzeme vyvarem z jater, ne mnoho, aby dobre jatrova kase zhoustla. 8/Pak nalijeme jatrovou kasi do pripravene formy vylozene slaninou, uhladime a a nechame chvili vychladnout. 9/ Jakmile je jatrova kase studena, zakryjeme ji folii a dame do lednice ztuhnout. Vydrzi nam minimalne tyden. Ja jsem si koupila vice jater a pak jsem je pouzila na jatrove knedlicky do polevky. Abych mela tak najednou i vice jidel.

Poznámka k receptu na Jemná játrová paštiková pochoutka:
Musím se přiznat, že jsem domácí paštiku ještě nikdy nedělala, protože mám z dětství nehezké vzpomínky. Jezdili jsme s rodiči na chalupu často za tmy a někdy se stalo, že jsme zajeli zajíce nebo i srnu a já jsem nenáviděla to jejich nadšení, že zabili lesní zvířátko ("bude maso" )...Dodnes mi je těch zvířat líto a při vzpomínce jsou mi rodiče zas tak nesympatičtí, jako tehdy. No a těšili se, že bude paštika... Nikdy jsem ji nevzala do pusy, stejně jako maso z králíků, se kterými jsme si hráli... Ale - když suroviny koupím, bude to něco jiného...takže ráda zkusím...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná játrová paštiková pochoutka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 18.04.2011
  • Počet porcí: Jidlo minim. na tyden a porce individualni
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 750 g veprových jater /telecich jater/ 150 g libove slaniny 8 - 10 platku anglicke slaniny 4 stredne velke cibule 3 vejce 5 kulicek noveho koreni 4 bobkové listy sul pepr cersty - mlety speticka musk.koreni speticka kari koreni 4 lzice veproveho skvareneho sadla 1 az 2 litry vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná játrová paštiková pochoutka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná játrová paštiková pochoutka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná játrová paštiková pochoutka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist