|
Recept na Jehněčí s provensálským kořením
Recept na Jehněčí s provensálským kořením je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí s provensálským kořením budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg jehněčího plecka (kýty), 1 petržel, 1 menší celer, 1 cibule, 1 mrkev, 2 litry vody. Na marinádu : 2 lžíce olivového oleje, lžička soli, lžička bílého pepře, 3 lžičky provensálského koření, 2 lžíce polévkového koření, 2 lžičky grilovacího koření, 2 stroužky česneku..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí s provensálským kořením
Recept na Jehněčí s provensálským kořením: Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do marinády na čtyři hodiny. Pečeme v troubě nejdříve pod poklicí (cca hodinu), pak bez poklice do změknutí masa. Podávala jsem s americkými brambory ochucené česnekem. Ranné brambory si umyjeme, nakrájíme na osminky a dáme na deset minut vařit. Osušíme, necháme vychladnout a vložíme do fritovacího hrnce. Po usmažení je osušíme od oleje na papírové utěrce a promícháme s utřeným česnekem se solí.
Poznámka k receptu na Jehněčí s provensálským kořením: Bibinka:zkus-www.jehnecimaso.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí s provensálským kořením, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kedlubna (Šárka)
- Datum vložení: 07.08.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg jehněčího plecka (kýty), 1 petržel, 1 menší celer, 1 cibule, 1 mrkev, 2 litry vody. Na marinádu : 2 lžíce olivového oleje, lžička soli, lžička bílého pepře, 3 lžičky provensálského koření, 2 lžíce polévkového koření, 2 lžičky grilovacího koření, 2 stroužky česneku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí s provensálským kořením,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí s provensálským kořením - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí s provensálským kořením
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|