RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jehněčí na jalovci

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jehněčí na jalovci, recepty Jehněčí na jalovci, Jehněčí, na, jalovci


Recept na Jehněčí na jalovci

Recept na Jehněčí na jalovci je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jehněčí na jalovci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg jehněčího (plecko) 200 g uzeného špeku Na okořenění masa: Sůl, pepř, 1 KL rozmarýnu, hrst jalovce – kuličky rozdrtíme, pokud nemáme dobrý hmoždíř nebo mixér, pomůžeme si paličkou na maso a jalovec v sáčku drtíme Na nálev: - na 2 litry vody: 10 kuliček jalovce 1 PL rozmarýnu 1 PL tymiánu 1 větší cibule Po 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 4 stroužky česneku 2 PL octa Na restování - 100 g másla a 5 kuliček jalovce. Na dokončení: 500 ml kysané smetany, hl. mouka nebo suchá jíška na zahuštění Brusinky na talíř.

Jehněčí na jalovci
Zvětšit obrázek

Recept na Jehněčí na jalovci

Recept na Jehněčí na jalovci:
Nejprve si svaříme velmi mírným varem nálev z uvedených surovin (cca 10 min. – zeleninu ne úplně do měkka, tak na skus) a necháme vychladnout, ne úplně, stačí, aby byl nálev vlahý. Očistíme maso, odblaníme, zbavíme tuku. Prošpikujeme slaninou a okořeníme pepřem, solí – s tou opatrně, špek je slaný, rozmarýnem a drceným jalovcem. Vyndáme zeleninu z nálevu a uložíme do ledničky, koření ponecháme. Maso ponoříme do nálevu, musí být úplně ponořené a marinujeme 8 - 12 hodin, ideálně přes noc. V pekáčku nebo nádobě, ve které budeme péci maso, orestujeme na másle marinovanou cibuli, mrkev, celer, petržel nakrájené na větší kousky a celé kuličky jalovce. Maso z nálevu vyndáme a osušíme, nálev ponecháme. Přidáme maso a zprudka opečeme na obou stranách. Zalijeme nálevem jen do výše masa. Pečeme v zakrytém pekáčku v troubě na 210°C asi 65 minut, po 30 minutách obrátíme. Občas poléváme výpekem. Měkké maso vyndáme, šťávu zredukujeme. Nyní buď zeleninu vyndáme a zahustíme jen čirou šťávu, nebo zeleninu rozmixujeme. Ve smetaně promícháme jíšku nebo hladkou mouku a vlijeme do šťávy. Provaříme do patřičné hustoty, případně dosolíme, opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a s brusinkami. Zdroj: Rodinné recepty

Poznámka k receptu na Jehněčí na jalovci:
Musela jsem uvolnit místo v mražáku, kde to plecko bylo už moc dlouho.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí na jalovci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 17.09.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 kg jehněčího (plecko) 200 g uzeného špeku Na okořenění masa: Sůl, pepř, 1 KL rozmarýnu, hrst jalovce – kuličky rozdrtíme, pokud nemáme dobrý hmoždíř nebo mixér, pomůžeme si paličkou na maso a jalovec v sáčku drtíme Na nálev: - na 2 litry vody: 10 kuliček jalovce 1 PL rozmarýnu 1 PL tymiánu 1 větší cibule Po 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 4 stroužky česneku 2 PL octa Na restování - 100 g másla a 5 kuliček jalovce. Na dokončení: 500 ml kysané smetany, hl. mouka nebo suchá jíška na zahuštění Brusinky na talíř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí na jalovci, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí na jalovci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí na jalovci

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist