RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší, recepty Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší, Jehněčí, kolínko, na, víně, celerovou, kaší


Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší

Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na kolínka: 1,8 kg jehněčích kolen ( 4 kusy) 4 lžíce másla 240 g cibule 6 stroužků česneku 12 kuliček černého pepře 4 bobkové listy 4 lžíce rajského protlaku 2 snítky rozmarýnu 700 ml suchého červeného vína 4 L drůbežího vývaru 100 g celeru 100 g mrkve 100 g petržele sůl, pepř Suroviny na celerovou kaši: 700 g celeru 120 g cibule 500 g brambor 2 lžíce másla + 2 lžíce másla na dokončení 600 ml mléka 100 ml smetany (min. 30%) sůl.

Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Zvětšit obrázek

Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší

Recept na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší:
Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na dvou lžících másla. Přidáme kuličky pepře, bobkové listy a kolena a zprudka orestujeme. Jakmile kolena ztmavnou, přidáme protlak a rozmarýn a ještě krátce orestujeme. Poté zalijeme vínem, přivedeme k varu, oheň stáhneme na a víno varem zredukujeme na polovinu. Přidáme zbytek česneku a přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zavaříme. Přiklopíme pokličkou a vložíme ho do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme 1 hodinu a 40 minut. Upečené kolena vyjmeme z kastrolu a ponecháme na teplém místě. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a v původním hrnci na plotýnce na středním ohni zredukujeme témeř na konzistenci sirupu. Očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme je na kostičky 0,5x0,5 cm a vložíme do omáčky. Vaříme ještě cca.10 minut na mírné ohni. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Do omáčky vrátíme kolínka, aby se obalila omáčkou a prohřála. Podáváme s celerovou kaší. Postup na celerovou kaši: V osolené vodě uvaříme neoloupané, pouze očištěné brambory. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Celer očistíme a nakrájíme ho na větší kostky 3x3 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. V rendlíku orestujeme cibuli spolu s celerem zlehka na 2 lžících rozehřátého másla (restujeme pomalu na menším ohni cca. 20 minut, ne do tmavé barvy, jen aby celer změkl. Přidáme uvařené brambory, přilijeme mléko a osolíme. Přivedeme k varu a chvilku provaříme. Stáhneme z ohně a propasírujeme, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. K pyré přilijeme smetanu, krátce povaříme na mírném ohni (stačí 2 minuty) a nakonec přidáme zbylé rozpuštěné máslo. Kaši vymícháme dohladka a případně dochutíme solí.

Poznámka k receptu na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší:
Opět z mé oblíbené kuchařky od pana Vaňka "Kouzlo kuchyně Čech a Moravy". Kolínka byly součástí našeho velikonočního menu :) Bylo to opravdu výborné...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mirusha
  • Datum vložení: 14.06.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Na kolínka: 1,8 kg jehněčích kolen ( 4 kusy) 4 lžíce másla 240 g cibule 6 stroužků česneku 12 kuliček černého pepře 4 bobkové listy 4 lžíce rajského protlaku 2 snítky rozmarýnu 700 ml suchého červeného vína 4 L drůbežího vývaru 100 g celeru 100 g mrkve 100 g petržele sůl, pepř Suroviny na celerovou kaši: 700 g celeru 120 g cibule 500 g brambor 2 lžíce másla + 2 lžíce másla na dokončení 600 ml mléka 100 ml smetany (min. 30%) sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist