|
Recept na Jednoduchý písecký dort
Recept na Jednoduchý písecký dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Jednoduchý písecký dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na piškot budeme potřebovat: 250 g jemného krystalu, 5 vajíček, 5 lžic horké vody, 150g hladké mouky a 1/2 prášku do pečiva. na náplň: 3 kelímky smetany ke šlehání (já používám Kunín), 3 balíčky ztužovače do šlehačky (smetafix), 2 lžíce jahodové marmelády, 1 balíček červeného dortového želé a mletý cukr dle potřeby..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Jednoduchý písecký dort
Recept na Jednoduchý písecký dort: Žloutky vyšleháme s cukrem (bílky ušleháme zvlášt na pevný sníh), přidáme 5 lžic horké vody, mouku s práškem do pečiva a vše zašleháme dohromady. Potom pomocí vařečky pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 28cm(kterou si předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou) a déme péct do vyhřáté trouby na 150°C asi na 40 minut. Těsto při pečení hodně stoupne nahoru, ale potom klesne. Zkoušíme špejlí, zda je už hotovo (každá trouba peče jinak). Po upečení necháme vychladnout. Mezitím si uděláme červené želé podle návodu a necháme ho ztuhnout. Šlehačky řádně vyšleháme spolu se ztužovači(trochu šlehačky si dáme stranou na ozdobení), poté přidáme 2 lžíce marmelády, mletý cukr podle sladkosti a nakonec vmícháme ztuhlé červené želé. Včechno ještě párkrát vyšleháme šlehačem a můžeme natřít na piškot (nápln bude narůžovělá). Natíráme pomocí stěrky a až máme natřeno, tak nakonec pomocí zdobičky nastříkáme na dort okrajový ornament z bílé šlehačky, kterou jsme si dali předtím stranou. Můžeme pocákat čokoládovou polevou a dáme vychladit do ledničky. Postup vypadá složitě, ale je to opravdu jednoduché, rychlé a hlavně vynikající.
Poznámka k receptu na Jednoduchý písecký dort: nechápu moc složité ccc
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduchý písecký dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vaden
- Datum vložení: 20.03.2012
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: na piškot budeme potřebovat: 250 g jemného krystalu, 5 vajíček, 5 lžic horké vody, 150g hladké mouky a 1/2 prášku do pečiva. na náplň: 3 kelímky smetany ke šlehání (já používám Kunín), 3 balíčky ztužovače do šlehačky (smetafix), 2 lžíce jahodové marmelády, 1 balíček červeného dortového želé a mletý cukr dle potřeby.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduchý písecký dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduchý písecký dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduchý písecký dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|