RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku, recepty Jednoduchá "svíčková "z papiňáku, Jednoduchá, "svíčková, "z, papiňáku


Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku

Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Jednoduchá "svíčková "z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
900 g hovězí kližky v celku 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 2 mrkve 2 kořenové petržele silnější plátek celeru 250 g trvanlivé smetany na šlehání 1 vrchovatá pl(polévková lžíce) hladké mouky 2-3 pl octa sůl.

Jednoduchá
Zvětšit obrázek

Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku

Recept na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku:
Do papiňáku(tlakového hrnce)vložíme opláchnuté maso, očištěnou kořenovou zeleninu a nejlépe do vajíčka na luhování sypaného čaje všechno koření(tím si usnadníme pozdější lovení kuliček z vývaru). Vše zalijeme 800ml horké vody, mírně osolíme, zakryjeme tlakovou poklicí a od doby varu(až začne hrnec hodně syčet,ucházet)na mírném plameni vaříme 40minut. Hrnec ochladíme, popřípadě odpustíme ventilem zbytek vzduchu a otevřeme. Všechny suroviny z vývaru vyjmeme, maso nakrájíme na cca 2cm silné plátky, odložíme stranou, zeleninu vidličkou rozmačkáme a dáme zpět do vývaru. Hladkou mouku rozmícháme se smetanou, vlijeme do horkého vývaru a za občasného promíchávání provařujeme 15minut. Poté vložíme nazpět nakrájené maso, dle chuti přikyselíme, dosolíme, necháme 2minutky provařit a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné různé druhy houskových knedlíků.

Poznámka k receptu na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku:
Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná víc, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku(v papiňáku připravíme za 25minut), hodí se i plátky z drůbežího masa(v papiňáku 15minut). Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky,které jsem dělala jako přílohuhttp://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduchá "svíčková "z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 27.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 900 g hovězí kližky v celku 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 2 mrkve 2 kořenové petržele silnější plátek celeru 250 g trvanlivé smetany na šlehání 1 vrchovatá pl(polévková lžíce) hladké mouky 2-3 pl octa sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduchá "svíčková "z papiňáku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduchá "svíčková "z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduchá "svíčková "z papiňáku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist