|
Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky
Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Jednoduchá roláda pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vajec, 5 lžic kvalitního kakaa, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačka, 1 sáček ztužovače na šlehačku, nějaké ozdoby dle fantazie..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky
Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky: Vyšleháme celá vejce až začnou pěnit, pak přidáváme po lžících cukr do zhoustnutí a nakonec po lžících kakao s vanilkovým cukrem. Na plech dáme pečící papír, připravené těsto na něj vylijeme a srovnáme stěrkou, aby bylo rovnoměrně všude do celého plechu. Troubu rozpálíme na 180°C a když je vyhřátá dáme těsto péct a hlídáme! Těsto je velmi rychle hotové tak za 7-10 minut(podle trouby)-můžeme vyzkoušet špejlí, že jí zapíchneme do těsta a když jí vyndáme suchou, je těsto upečené. Pak ho vyndáme, necháme chvilku schladnout, ztáhneme ho z plechu i s papírem a otočíme těstem dolů, papír máme tím pádem navrchu, když těsto vychladne úplně, pěkně papír postupně stáhneme-jde to dobře, hned si ho zatočíme do rolády a necháme být. Zatím si ušleháme šlehačku se ztužovačem a kdo chce sladkou, přidá hned před šleháním cukr, kolik kdo chce(já dělám bez cukru). Roládu si rozbalíme, po celém plátu natřeme 3/4 šlehačkou a opět zatočíme. Konce mohou být nerovné, tak si je zařízneme a zbytky si strčíme do pusy a hned budeme vědět, jak je roláda dobrá! 1/4 zbylé šlehačky natřeme na roládu navrchu a můžeme dozdobit, třeba nastrouhanou čokoládou, kokosem, barevnými kuličkami(to jsem použila já), meze se nekladou, každý může improvizovat.
Poznámka k receptu na Jednoduchá roláda pro začátečníky: Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem. Ti, co začínají-vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduchá roláda pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 17.05.2011
- Počet porcí: kolem 20ti kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 5 vajec, 5 lžic kvalitního kakaa, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačka, 1 sáček ztužovače na šlehačku, nějaké ozdoby dle fantazie.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduchá roláda pro začátečníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduchá roláda pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduchá roláda pro začátečníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|