RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jazyk na smetaně s nivou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jazyk na smetaně s nivou, recepty Jazyk na smetaně s nivou, Jazyk, na, smetaně, nivou


Recept na Jazyk na smetaně s nivou

Recept na Jazyk na smetaně s nivou je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Jazyk na smetaně s nivou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 vepřové jazyky, 100 g anglické slaniny(nemusí být), 100 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 300-400 ml vývaru z vaření jazyka, 1 lžíce rybízové(nebo višňové)marmelády, 50 g nivy, 1/2 lžičky tymiánu, oregana, rozmarýnu, špetka pepře, tak 1 lžíce Solamylu, olej, a sůl ani není moc třeba, niva je slaná..

Jazyk na smetaně s nivou
Zvětšit obrázek

Recept na Jazyk na smetaně s nivou

Recept na Jazyk na smetaně s nivou:
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka jen v čiré vodě, sůl přidáme až ke konci vaření. Pak je namočíme do studené a sloupneme(jde to dobře), nakrájíme na plátky. Na nakrájenou anglickou slaninu a olej dáme orestovat nasekanou cibuli, až začíná mít zlatou barvu přidáme jazyky, které také chvíli restujeme, přidáme koření tymián, oregano, rozmarýn, pepř a mírně osolíme, zalijeme malým množstvím vývaru z jazyka a necháme asi 10 minut dusit. Pak nastrouháme do omáčky nivu a dáme marmeládu, opět přilijeme vývar z jazyka tolik, abychom měli dost omáčky, nalijeme obě smíchané smetany, v trošce vývaru rozpustíme solamyl a omáčku zahustíme, necháme převařit a doladíme chutě.

Poznámka k receptu na Jazyk na smetaně s nivou:
Něco malinko podobného jsem kdysi četla na nějakém portále, že toto jídlo vyšlo jako vítěz v nějaké kulinářské soutěži v Č.Budějovicích. Zasloužilo si to, já už to vařím takhle předělané po několikáté a troufám si říct, že je to lepší(i levnější), než svíčková! Ze zbytku vývaru je výborná polévka!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jazyk na smetaně s nivou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 22.10.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: 2 vepřové jazyky, 100 g anglické slaniny(nemusí být), 100 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 300-400 ml vývaru z vaření jazyka, 1 lžíce rybízové(nebo višňové)marmelády, 50 g nivy, 1/2 lžičky tymiánu, oregana, rozmarýnu, špetka pepře, tak 1 lžíce Solamylu, olej, a sůl ani není moc třeba, niva je slaná.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jazyk na smetaně s nivou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jazyk na smetaně s nivou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jazyk na smetaně s nivou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist