RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Játrový sýr

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Játrový sýr, recepty Játrový sýr, Játrový, sýr


Recept na Játrový sýr

Recept na Játrový sýr je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Játrový sýr budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1200 g vepřového plecka, 1200 g vepřového bůčku (bez kosti), 300 g vepřových jater (já jsem použila kuřecí), 8 stroužků česneku, mletý kmín, muškátový oříšek, majoránka, mleté nové koření, bazalka (já měla sušenou), citronová kůra, mletý pepř (já měla pepř 4 chutí), sůl. Zmražené kostky ledu..

Játrový sýr
Zvětšit obrázek

Recept na Játrový sýr

Recept na Játrový sýr:
Maso a játra semeleme a poté je společně s 200 g ledu a v kuchyňském robotu vyšleháme.(Led se musí zcela rozdrtit ostrým nožem,nejlépe v robotu.) Směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a kořením.(Nejlépe je koření čerstvě drcené, či mleté). Vše promícháme a vložíme do pečící formy a pečeme při 150°C asi 60-70min. Já jsem k této směsi ještě nakrájela játra na kousky a smíchala se směsí.

Poznámka k receptu na Játrový sýr:
Podáváme se sázeným vejcem, s bramborovým nebo zelným salátem nebo pečenými brambory. Chutná i studený, třeba s houskou nebo chlebem a hořčicí. Já jsem dělala s rýží, možná se to někomu bude zdát neobvyklé, ale nám to chutnalo. Rýži jsem posypala smaženou cibulkou a ochucenou mexickým kořením. Jelikož mi zbyly játra, tak jsem je na pánvi podusila také posypané mexickým kořením a byla to pikantní mňamka. Tento recept mám z kalendáře Kluci v akci a trošku jsem si ho poupravila. Nevěděla jsem kam to mám zařadit, tak jsem dala do mletého masa.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrový sýr, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ruzena (Růžena Musilová)
  • Datum vložení: 18.03.2010
  • Počet porcí: 6-8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 1200 g vepřového plecka, 1200 g vepřového bůčku (bez kosti), 300 g vepřových jater (já jsem použila kuřecí), 8 stroužků česneku, mletý kmín, muškátový oříšek, majoránka, mleté nové koření, bazalka (já měla sušenou), citronová kůra, mletý pepř (já měla pepř 4 chutí), sůl. Zmražené kostky ledu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrový sýr, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrový sýr - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrový sýr

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist