RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Játrová paštika, domácí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Játrová paštika, domácí, recepty Játrová paštika, domácí, Játrová, paštika, domácí


Recept na Játrová paštika, domácí

Recept na Játrová paštika, domácí je zařazen v kategorii pomazánky. K přípravě Játrová paštika, domácí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g kuřecích jater 200-500ml mléka 100g slaniny + několik plátků 1 cibule 2 žloutky 125g másla 200 g pečeného kuřecího masa 1/2 lžíce koření, dává se paštikové. Já si melu čerstvý pepř, muškátový oříšek, někdy trochu estragonu, tymián 50g strouhanky 1 lžíce koňaku na přízdobu lístky šalvěje, nebo petržele, nebo co je po ruce.

Játrová paštika, domácí
Zvětšit obrázek

Recept na Játrová paštika, domácí

Recept na Játrová paštika, domácí:
Játra omyjeme, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme několik hodin namočená a pak je odblaníme. Slaninu pokrájíme a v kastrole s nepřilnavým dnem vyškvaříme. Vsypeme jemně pokrájenou cibulku, necháme ji zpěnit a zesklovatět, odstavíme a necháme zchladnout. V mixéru našleháme žloutky a polovinu zchladlého másla, které jsme si předem nechali rozpustit. Přidáme pokrájená játra, slaninu s cibulkou, na kousky nakrájené kuřecí maso, koření, strouhanku, osolíme, opepříme, ochutíme alkoholem a umixujeme na jemnou hmotu. Formu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky slaniny. Směs nalijeme do tří čtvrtin formy. Formu vložíme do pekáče s vodou, měla by sahat asi do poloviny formy a pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni asi hodinu a půl. Vychladlou paštiku zalejeme máslem a necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka k receptu na Játrová paštika, domácí:
Recept jsem dostal od kamarádky Aničky a v neděli u grilování paštiku vyzkoušel, všem chutnala.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrová paštika, domácí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Fabio
  • Datum vložení: 23.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomazánky
  • Suroviny: 500g kuřecích jater 200-500ml mléka 100g slaniny + několik plátků 1 cibule 2 žloutky 125g másla 200 g pečeného kuřecího masa 1/2 lžíce koření, dává se paštikové. Já si melu čerstvý pepř, muškátový oříšek, někdy trochu estragonu, tymián 50g strouhanky 1 lžíce koňaku na přízdobu lístky šalvěje, nebo petržele, nebo co je po ruce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrová paštika, domácí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrová paštika, domácí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrová paštika, domácí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist