RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jaternice – Rozpis na 10kg

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jaternice – Rozpis na 10kg, recepty Jaternice – Rozpis na 10kg, Jaternice, –, Rozpis, na, 10kg


Recept na Jaternice – Rozpis na 10kg

Recept na Jaternice – Rozpis na 10kg je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Jaternice – Rozpis na 10kg budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 kg masitých částí: bůček, lalok, 1,80 kg sleziny a plic, 2,30 kg bílého pečiva, 500g jater, 130 g soli, 1 polévková lžíce mletého pepře, 1 lžíce mletého nového koření, 1 lžíce majoránky, 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru, 5 oloupaných stroužků česneku, asi 2 l masového vývaru, 20 až 22 metrů tenkého střeva..

Jaternice – Rozpis na 10kg
Zvětšit obrázek

Recept na Jaternice – Rozpis na 10kg

Recept na Jaternice – Rozpis na 10kg:
Masité části a vnitřnosti (kromě jater) nakrájíme na stejné kousky a každé zvlášť předvaříme do měkka. Uvařené vnitřnosti umeleme, masité části posekáme nožem nebo kolíbkou. Rozetřený česnek umeleme se syrovými játry. Nakrájené bílé pečivo krátce namočíme do vody, vymačkáme, smícháme s játry a česnekem, přidáme vnitřnosti a rozsekané maso. Nakonec přidáme tolik vývaru, aby vznikla přiměřeně hustá kašovitá hmota. Připravený prejt plníme do střívek, zašpejlujeme a jaternice vkládáme do vařicí vody.(Musí se vařit). Potom udržujeme po dobu asi 15 min. teplotu vody mezi 85-90°C. Uvařené jatrnice vyplují navrch,(pískají), sbíráme je sítem a oplachujeme nebo dáváme do studené vody. Potom je rozložíme v jedné vrstvě na čistou podložku v chladné místnosti tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Asi po 15 minutách je obrátíme. Skladujeme při 0°C. Spotřebujeme do 3 dnů. Zbylý prejt můžeme sterilizovat ve sklenicích pod víčky nebo zmrazit nebo ihned upéci. Během pečení nemícháme, jakmile se vytvoří kůrčička, prejt vyjmeme a necháme vychladnout. Bílé pečivo do jaternic se peče den před zabijačkou, aby bylo čerstvé a tuhé. Na pečení se používá výhradně hrubá mouka, kvasnice, trocha cukru na kvásek, sůl a voda. Kupované bílé pečivo (veky) zkracují trvanlivost a prejtu dávají jinou mazlavou chuť.

Poznámka k receptu na Jaternice – Rozpis na 10kg:
Ze zabijačkových jaternic se dělají ještě Moravské jaterničky, Uzené jaterničky a Uhlířky, nejsou tak známé a má každý svou recepturu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jaternice – Rozpis na 10kg, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: fb.lib (František Brusák)
  • Datum vložení: 03.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 3 kg masitých částí: bůček, lalok, 1,80 kg sleziny a plic, 2,30 kg bílého pečiva, 500g jater, 130 g soli, 1 polévková lžíce mletého pepře, 1 lžíce mletého nového koření, 1 lžíce majoránky, 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru, 5 oloupaných stroužků česneku, asi 2 l masového vývaru, 20 až 22 metrů tenkého střeva.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jaternice – rozpis na 10kg, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jaternice – Rozpis na 10kg - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jaternice – Rozpis na 10kg

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist