RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jarní salát z bulguru

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jarní salát z bulguru, recepty Jarní salát z bulguru, Jarní, salát, bulguru


Recept na Jarní salát z bulguru

Recept na Jarní salát z bulguru je zařazen v kategorii saláty. K přípravě Jarní salát z bulguru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200ml bulguru + lžíce oleje 200ml hrášku – čerstvý nebo mražený 1 svazek zeleného chřestu (svazek v krámě rozbalte a podívejte se na uříznuté konce, často prodávají plesnivý) pořádný svazek pažitky (co se vejde do kroužku mezi palcem a ukazováčkem) 200ml ořechů nebo mandlí – hrubě nasekaných a opražených bez tuku 2 vejce natvrdo na zálivku: 1 stroužek česneku utřený se solí šťáva z jednoho citronu 150ml olivového oleje extra-virgin 2 plátky citronu, 1 lžička cukru a oříšek másla, sůl – na uvaření zeleniny.

Jarní salát z bulguru
Zvětšit obrázek

Recept na Jarní salát z bulguru

Recept na Jarní salát z bulguru:
Uvařte vejce a ochlaďte. Nakrájejte pažitku. Nasekejte a opražte ořechy. Opražte bulgur na lžíci oleje po dobu asi 2 – 3 minut. Ušlehejte zálivku. Vyloupejte hrášek a chřest oloupejte v poslední třetině stonku a nakrájejte na cca 2cm dlouhé kousky. Do kastrolu dejte 2 plátky citronu, lžičku cukru, oříšek másla a trochu soli, zalijte horkou vodou a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte hrášek a chřest a vařte po dobu asi 3 – 4 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Oceďte a částí vývaru zalijte bulgur a nechte nabobtnat. Vejce rozkrájejte na kostičky. Smíchejte bulgur, zeleninu, vejce, polovinu ořechů, polovinu pažitky a dvě třetiny zálivky a dobře promíchejte. Vychlaďte. Ozdobte druhou polovinou ořechů a pažitky a pokapejte zbytkem zálivky. Podávejte s rozpečenou pitou.

Poznámka k receptu na Jarní salát z bulguru:
Vcera jsem vyzkousela a bylo to moc dobre manzel koukal jak umim varit opravdu chutnalo

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jarní salát z bulguru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: opuncie
  • Datum vložení: 31.07.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Saláty
  • Suroviny: 200ml bulguru + lžíce oleje 200ml hrášku – čerstvý nebo mražený 1 svazek zeleného chřestu (svazek v krámě rozbalte a podívejte se na uříznuté konce, často prodávají plesnivý) pořádný svazek pažitky (co se vejde do kroužku mezi palcem a ukazováčkem) 200ml ořechů nebo mandlí – hrubě nasekaných a opražených bez tuku 2 vejce natvrdo na zálivku: 1 stroužek česneku utřený se solí šťáva z jednoho citronu 150ml olivového oleje extra-virgin 2 plátky citronu, 1 lžička cukru a oříšek másla, sůl – na uvaření zeleniny
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jarní salát z bulguru, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jarní salát z bulguru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jarní salát z bulguru

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist