RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodový dort s cukrářskými piškoty

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodový dort s cukrářskými piškoty, recepty Jahodový dort s cukrářskými piškoty, Jahodový, dort, cukrářskými, piškoty


Recept na Jahodový dort s cukrářskými piškoty

Recept na Jahodový dort s cukrářskými piškoty je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Jahodový dort s cukrářskými piškoty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
KORPUS : 20dkg polohrubé mouky 20dkg cukru písek 4 vejce 2 rovné lžičky prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody špetka soli KRÉM : 250g másla 150g cukru jahody rozvařené s cukrem želatinový ztužovač Jahodový přeliv : Jahody, cukr (rozvařit), přidat žel. ztužovač -jen trochu cukrářské piškoty,stuha (piškoty lépe drží).

Jahodový dort s cukrářskými piškoty
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodový dort s cukrářskými piškoty

Recept na Jahodový dort s cukrářskými piškoty:
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystaky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí). Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyženete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne. Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spay, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout. Krém : Vše vyšlehat, žel. ztužovač použít dle návodu Jahodový přeliv : jahody s cukrem povařit, na závěr přidat trochu žel. ztužovače, ne moc, mělo by to být tekutější. Korpus rozkrojíme,naplníme krémem. Potřeme i boky a povrch korpusu krémem.Na boky přilepíme krémem cukrářské piškoty,které dole trochu seřízneme.Poté nalijeme na dort jahodový přeliv a necháme v lednici zatuhnout.Kolem piškot můžeme převázat stuhu :-)

Poznámka k receptu na Jahodový dort s cukrářskými piškoty:
Já dělám nepečený s piškoty se zakysanou smetanou, takový letní, takto by to šlo dozdobit,

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový dort s cukrářskými piškoty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: IvettaG (Iveta)
  • Datum vložení: 15.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: KORPUS : 20dkg polohrubé mouky 20dkg cukru písek 4 vejce 2 rovné lžičky prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody špetka soli KRÉM : 250g másla 150g cukru jahody rozvařené s cukrem želatinový ztužovač Jahodový přeliv : Jahody, cukr (rozvařit), přidat žel. ztužovač -jen trochu cukrářské piškoty,stuha (piškoty lépe drží)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový dort s cukrářskými piškoty, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový dort s cukrářskými piškoty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový dort s cukrářskými piškoty

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist