RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodový dort, recepty Jahodový dort, Jahodový, dort


Recept na Jahodový dort

Recept na Jahodový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Jahodový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na korpus: 5 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, trochu citronové kůry - nemusí být Na krém: 500 ml mléka, 150 - 200 g cukru krupice - dala jsem 150 g, 1 vanilkový cukr, 2 pudinky od Dr.Oetker - smetanové nebo v nouzi vanilkové a snad i jahodové, 1 1/2 kostky tuku, tj. 250 + 125 g - Rama v KOSTCE nebo máslo, možno i mix máslo + Hera, trochu rumu. Nejvíce používám Ramu v kostce Na želatinu: buď nějaký hotový ochucený jahodový výrobek na želé - polská Galaretka, je taky v Lídlu nebo z Tesca, nebo 250 ml vody ochutíme jahodovým nápojovým práškem nebo sirupem - musí ale být těch 250 ml tekutiny, ne více + 10 g sypké želatiny. Čerstvé jahody, meduňku a možno trochu kokosu na boky, ale nemusí být, jahodová marmeláda nebo topping.

Jahodový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodový dort

Recept na Jahodový dort:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pak přidáme opatrně mouku s práškem do pečiva a ještě opatrněji a lehce sníh z bílků. Vložíme do dortové formy, na dno dávám papír na pečení, boky vymažu 100% tukem nebo olejem a vysypu hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Pečeme zhruba 35 minut. Pak necháme korpus vychladnout, nejlépe je upéct den předem. Krém: Do vlažného mléka dáme cukr,vanilkový cukr, rozšleháme 2 pudinkové prášky a svaříme za stálého mícháni na hustou kaši. Chvíli se zdá, že se nám směs srazila, nelekáme se a rychle mícháme, vše se spojí dohladka. Odstavíme, občas promícháme a ještě teplé zakryjeme fólií a necháme vychladnout. Pak pudink přendáme do mísy, trochu prošleháme a po částech přidáváme tuk o stejné teplotě, jako má pudink. Vytahuju z lednice předem. Šleháme, až nám vznikne lehký krém, přidáme trochu rumu. Želé si připravíme podle návodu na obalu, budeme potřebovat zhruba 250 ml. Nebo si ochutíme vodu buď nějakým jahodovým sirupem nebo nápojovým práškem - 250 ml, zahřejeme zhruba na 55°C a rozpustíme 10 g želatiny. Korpus 2 x prořízneme, na řezech potřeme lehce marmeládou nebo použijeme topping, rozetřeme část krému a dortík složíme. Krémem potřeme celý povrch a boky, boky pak můžeme posypat kokosem, nahoře po obvodu uděláme krémem pusinky :-)), dáme si opravdu záležet a děláme co umíme:-)), ať nemáme mezi něma mezery, protékala by pak želatina. Nahoru pak urovnáme jahody a zdobíme lístky meduňky. Jahody zalijeme už mírně tuhnoucí želatinou, kreré nejsou potopené, tak želatinou jen přetřeme po povrchu a taky meduńku. Lepší je nechat dort před použitím želatiny trochu vychladit. Hotový dortík necháme pořádně ztuhnout.

Poznámka k receptu na Jahodový dort:
Ode mne jasný bodík Dort jsem dělala tento víkend pro manžela k narozeninám, všem moc chutnal ! Povedl se na jedničku, podle vašeho návodu se dělá jedna radost

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 26.07.2009
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Na korpus: 5 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, trochu citronové kůry - nemusí být Na krém: 500 ml mléka, 150 - 200 g cukru krupice - dala jsem 150 g, 1 vanilkový cukr, 2 pudinky od Dr.Oetker - smetanové nebo v nouzi vanilkové a snad i jahodové, 1 1/2 kostky tuku, tj. 250 + 125 g - Rama v KOSTCE nebo máslo, možno i mix máslo + Hera, trochu rumu. Nejvíce používám Ramu v kostce Na želatinu: buď nějaký hotový ochucený jahodový výrobek na želé - polská Galaretka, je taky v Lídlu nebo z Tesca, nebo 250 ml vody ochutíme jahodovým nápojovým práškem nebo sirupem - musí ale být těch 250 ml tekutiny, ne více + 10 g sypké želatiny. Čerstvé jahody, meduňku a možno trochu kokosu na boky, ale nemusí být, jahodová marmeláda nebo topping
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist