RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert, recepty Jahodovo-tvarohovy dezert, Jahodovo-tvarohovy, dezert


Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert

Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Jahodovo-tvarohovy dezert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vajcia 4 PL krystaloveho cukru 4 PL lyzice polohrubej muky ( preosiatej) stipka soli plech 30x40 cm, papier na pecenie Tvarohova plnka: rozpis na formu 30x11x8 cm 500 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 200 ml kyslej pochutkovej smotany ( u mna Greek style jogurt) 2-3 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu postruhana kora z jedneho citrona okrem toho: asi 2-3 PL Nutelly na potretie roladky asi 300 g jahod.

Jahodovo-tvarohovy dezert
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert

Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert:
Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a slahame, kym nie je su bielka pekne biele, huste, leskle a metlicky zanechavaju stopy. Pridame zltky a na najnizsich obratkach ich zaslahame do bielkov. Pridame preosiatu muku a uz iba rucne zlahka, kruzivymi pohybmi premiesame, kym sa pekne sa hmoty spoja. Vylejeme na plech ( 30x40) vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 190 °C asi 15 minut. Po upeceni vyberieme z rury a jeden kraj pozdlzne zarovname (asi 2-3mm). Odmeriame si sirku formy ( u mna 11cm ) a odrezeme pas piskoty. Zbytok piskoty aj s papierom stocime do rolady a odlozime bokom vychladnut. Pripravime si tvarohovu napln zmiesanim vsetkych surovin. Z vychladnutej rolady stiahneme papier a natrieme ju Nutellou. Opat stocime do rolady. Roladu skratime na dlzku formy, do ktorej ju budeme vkladat. Formu vylozime potravinarskou foliou. Nanesieme 1/2 tvarohoveho kremu, ulozime do prostriedku roladku a po bokoch ulozime nakrajane jahody. Ja som vylozila aj po stranach formu platkami jahod. Davame pozor pri ukladani jahod. Ukladame spicou dole ( po otoceni to bude vrch dezertu). Prepolene jahody na tvarohovy krem ukladame reznou stranou hore. Zakryjeme druhou polovicou kremu. Mozeme dat este jeden rad prepolenych jahod ( ja som nedavala) a prikryjeme odrezanym platom piskoty. Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na dve hodiny do mraznicky a potom dezert prelozime do chladnicky ( najlepsie na celu noc). Pred podavanim vyklopime na podnos a ostranime foliu. Krajame na 1,5 - 2 cm platy.

Poznámka k receptu na Jahodovo-tvarohovy dezert:
fotopostup najdete tu: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/07/jaho...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-tvarohovy dezert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: adkas
  • Datum vložení: 30.08.2013
  • Počet porcí: 12-15
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 4 vajcia 4 PL krystaloveho cukru 4 PL lyzice polohrubej muky ( preosiatej) stipka soli plech 30x40 cm, papier na pecenie Tvarohova plnka: rozpis na formu 30x11x8 cm 500 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 200 ml kyslej pochutkovej smotany ( u mna Greek style jogurt) 2-3 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu postruhana kora z jedneho citrona okrem toho: asi 2-3 PL Nutelly na potretie roladky asi 300 g jahod
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-tvarohovy dezert, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-tvarohovy dezert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-tvarohovy dezert

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist