RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodovo - jogurtové řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodovo - jogurtové řezy, recepty Jahodovo - jogurtové řezy, Jahodovo, -, jogurtové, řezy


Recept na Jahodovo - jogurtové řezy

Recept na Jahodovo - jogurtové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Jahodovo - jogurtové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 3 vejce 120g cukru krupice 1/2 vanilkového cukru 50ml oleje 300g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva mléko dle potřeby - cca 1 hrnek Krém: 500-600 g hustého bílého jogurtu 1,5-2 želatinové ztužovače zastudena/ 6-8 plátků želatiny 4 lžíce cukru krupice moučkový cukr dle chuti 1/2 vanilkového cukru sáček mražených jahod - cca 500g Želé: 2 sáčky červeného dortového želé cukr dle chuti voda dle potřeby marmeláda - rybízová/jahodová - dle chuti.

Jahodovo - jogurtové řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodovo - jogurtové řezy

Recept na Jahodovo - jogurtové řezy:
Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Ušleháme je s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a lehce zašleháme. Poté přidáme ostatní suroviny - a mléko dle potřeby tak, aby jsme měli tekuté těsto. Poté přidáme ušlehané bílky a lehce vmícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech / vyložený pečícím papírem. Upečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 200° dozlatova cca 15-20 min. (radši vyzkoušíme špejlí) Krém: Jahody necháme v hrnci rozmrazit. Vzniklou šťávu slijeme, dáme stranou, ještě ji budeme potřebovat. Přidáme cukry, promícháme. Jahody necháme vychladnout. Do misky dáme jogurt, přidáme jahody, cukr dle chuti a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Poté přidáme dle návodu ztužovač/želatinu a opět prošleháme. Korpus potřeme marmeládou, naneseme krém a uhladíme, aby byla všude stejnoměrná vrstva. Dle návodu na obalu uvaříme dortové želé - jen místo vody použijeme slitou šťávu z jahod a dle potřeby dolijeme vodou do potřebného množství. Necháme za promíchávání lehce vychladnout, a nalijeme na krém. Celý dezert necháme v lednici alespoň půl dne ztuhnout, nejlépe však do druhého dne - lépe se pak krájí.

Poznámka k receptu na Jahodovo - jogurtové řezy:
Jahody není opravdu třeba předem rozmixovat, šlehač si s nimi poradí, protože jsou měkké.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo - jogurtové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Montanka
  • Datum vložení: 31.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Korpus: 3 vejce 120g cukru krupice 1/2 vanilkového cukru 50ml oleje 300g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva mléko dle potřeby - cca 1 hrnek Krém: 500-600 g hustého bílého jogurtu 1,5-2 želatinové ztužovače zastudena/ 6-8 plátků želatiny 4 lžíce cukru krupice moučkový cukr dle chuti 1/2 vanilkového cukru sáček mražených jahod - cca 500g Želé: 2 sáčky červeného dortového želé cukr dle chuti voda dle potřeby marmeláda - rybízová/jahodová - dle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo - jogurtové řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo - jogurtové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo - jogurtové řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist