RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou, recepty Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou, Jahodové, řezy, vanilkovým, pudinkem, želatinou


Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 3 vejce, 90 g moučkového cukru, trochu citronové kůry, špetička soli do sněhu, 90 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr dle potřeby - zhruba 40 g, 80 g másla - možno i 100 g. Na želé: 2 ks ovocného želé s jahodovou příchutí od Dr.Oetkera, cukr dle potřeby - zhruba 70 g, 1 lt vody na přípravu Ještě budeme potřebovat zhruba 400 -500 g čerstvých jahod a na dozdobení na talíři šlehačku, jahodový topping a lístky máty nebo meduňky.

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou:
Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec už velmi lehce vmícháme zbytek sněhu. Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení, aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit. Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký. Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout. Mezitím si uvaříme hustější pudink, osladíme si ho dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo. Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se můžou na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 lt horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny + cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo. Doporučuji si ji připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce nám "neplave". Necháme v chladničce důkladně ztuhnout, krájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

Poznámka k receptu na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou:
Hledala jsem tady v podobných receptech kde přidat foto, ale tyto recepty se přece jen více odlišují, tak jsem přidala celý recept. Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 22.07.2011
  • Počet porcí: 12 - 15
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na těsto: 3 vejce, 90 g moučkového cukru, trochu citronové kůry, špetička soli do sněhu, 90 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr dle potřeby - zhruba 40 g, 80 g másla - možno i 100 g. Na želé: 2 ks ovocného želé s jahodovou příchutí od Dr.Oetkera, cukr dle potřeby - zhruba 70 g, 1 lt vody na přípravu Ještě budeme potřebovat zhruba 400 -500 g čerstvých jahod a na dozdobení na talíři šlehačku, jahodový topping a lístky máty nebo meduňky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist