RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem, recepty Jahodové nic se špaldovým korpusem, Jahodové, nic, se, špaldovým, korpusem


Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem

Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Jahodové nic se špaldovým korpusem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 150g špaldové mouky 100g másla 50g hnědého ( třtinového ) cukru 1 žloutek Na krém: 500g tvarohu ( nejlépe tučného ) 300ml jogurtu nebo zakysané smetany ( lze i zkombinovat obé ) 4 vejce 100g moučkového cukru 2 balíčky vanilkového pudingu ( nejlépe Dr. Oetker ) 250g čerstvých jahod balíček čirého dortového želé Dr. Oetker.

Jahodové nic se špaldovým korpusem
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem

Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem:
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, uvrhneme do útrob mikrotenu a dáme do lednice. Připravíme si krém: Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvarohu, jogurtu ( kysané smetany ) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přídáváme pudinkové prášky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému. Z vychlazeného těsta vyválíme placku velikosti dortové formy. Její dno vysteleme papírem na pečení a její boky mázneme máslem. Těsto přemístíme do formy a prstíčkama uťapkáme po dně a trochu vyženeme :-)) okraje .. zkrátka uděláme jakoby rantl. Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 st. Po 20min. zakryjeme dortík alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 st. a dopečeme. Trvá to 40-50 min. Uděláme špejlovou prubu, je-li dřívko suché, máme hotovo a zčásti vyhráno :-))). Dortík vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. Poté pokryjeme jahůdkama, neujídáme :-(. Želé si připravíme dle návodu a jahody jím přelijeme. A zase čekáme, až nám želé ztuhne. Pak už můžeme mlsat. Forma, ve které jsem pekla měla průměr 26cm.

Poznámka k receptu na Jahodové nic se špaldovým korpusem:
Zdroj: Blesk pro ženy - speciál Léto 2/11, značně upraveno. Měla jsem jahod víc, tak jsem dala i dovnitř. Je to v podstatě i pro ty, co se snaží shodit nějaké to zimní kilečko :-)). Nepřeslazené, těsto skoro nikde a ještě ze špaldovky, tvarohové nic a zdravé jahody... Vyzkoušejte, je to dobrota. Omlouvám se za fotky, želé nebylo ještě dostatečně ztuhlé, ale já zítra nebudu doma a obávám se, že v pondělí, až se domů vrátím, umyju tak akorát prázdnou dortovou formu .-)))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové nic se špaldovým korpusem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 28.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Na těsto: 150g špaldové mouky 100g másla 50g hnědého ( třtinového ) cukru 1 žloutek Na krém: 500g tvarohu ( nejlépe tučného ) 300ml jogurtu nebo zakysané smetany ( lze i zkombinovat obé ) 4 vejce 100g moučkového cukru 2 balíčky vanilkového pudingu ( nejlépe Dr. Oetker ) 250g čerstvých jahod balíček čirého dortového želé Dr. Oetker
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové nic se špaldovým korpusem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové nic se špaldovým korpusem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové nic se špaldovým korpusem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist