RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodová roláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodová roláda, recepty Jahodová roláda, Jahodová, roláda


Recept na Jahodová roláda

Recept na Jahodová roláda je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Jahodová roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 vejce,125g moučkového cukru,125g hladké mouky,1 lžíce horké vody.NÁPLŇ-2dl nízkotučného neslazeného bílého jogurtu,1 lžička mandlové esence(extraktu),225g malých jahod(můžou být i kompotované),15g opražených mandlových lupínků,1 lžička moučkového cukru..

Jahodová roláda
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodová roláda

Recept na Jahodová roláda:
Předehřejte troubu na 220 stupňů celsia.Vyložte pečící plech o rozměrech 35x25cm pergamenovým papírem.Do mísy dejte rozšlehaná vejce a moučkový cukr.Mísu dejte nad hrnec s horkou vodou a šlehejte,dokud směs nezhoustne a nezbělá.Odstavte mísu z hrnce.Přisypte mouku do vaječné směsi a přilijte horkou vodou.Promíchejte,nalijte na plech a pečte 8-10minut,dokud neztuhne a nezezlátne.Přendejte upečené těsto na nový list pergamenového papíru.Původní papír z těsta sloupněte a těsto spolu s novým pergamenovým papírem pevně zarolujte.Zabalte do utěrky a nechte chladnout.Smíchejte jogurt s mandlovým extraktem.Ponechte stranou několik jahod na ozdobu,zbytek omyjte,zbavte stopek a nakrájejte.Do dalšího použití nechte směs vychladit v lednici.Rozbalte těsto,pomažte jogurtovou směsí a posypte jahodami.Těsto opět zarolujte a dejte na talíř.Posypte mandlemi a poprašte moučkovým cukrem.Ozdobte uschovanými jahodami.

Poznámka k receptu na Jahodová roláda:
Je to vynikajíci ke kávě,nebo k čaji.Vhodne pro návštěvy..

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodová roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hannah
  • Datum vložení: 15.10.2009
  • Počet porcí: Pro 8 osob
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 3 vejce,125g moučkového cukru,125g hladké mouky,1 lžíce horké vody.NÁPLŇ-2dl nízkotučného neslazeného bílého jogurtu,1 lžička mandlové esence(extraktu),225g malých jahod(můžou být i kompotované),15g opražených mandlových lupínků,1 lžička moučkového cukru.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodová roláda, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodová roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodová roláda

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist