|
Recept na Jahelník
Recept na Jahelník je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Jahelník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
¼ kg jablek 1 l mléka špetka soli 5 lžic cukru 400 g jáhel 3 vejce šťáva z ½ citronu tuk na vymaštění 200 g ovoce (jahody, třešně, meruňky, broskve, švestky).
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahelník
Recept na Jahelník: Příprava kaše Z jablek, mléka, soli a lžíce cukru uvaříme kaši. Jáhly spaříme a opereme. Poté je nasypeme do studeného mléka a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše vmícháme 4 lžíce cukru, žloutky a šťávu z citronu. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků. Ovoce podle chuti Hmotu postupně po vrstvách vládáme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy kaše prokládáme ovocem, které může být i kompotované. Mírně pokropíme máslem a nakonec ½ hodiny zapékáme. Jahelník podáváme ještě za tepla jako hlavní chod nebo si ho vychutnáme studený jako dezert. V obou případech ho můžeme na talíři posypat cukrem nebo polít šťávou z ovoce.
Poznámka k receptu na Jahelník: http://www.mebio.cz/receptySladký staročeský jahelník je zdravým mlsáním. Jáhly obsahují vitamíny řady B a některé zdraví prospěšné minerály, jakými jsou například fosfor nebo hořčík. Kromě toho jsou lehce stravitelné. A díky svému složení je jahelník vhodný při bezlepkové dietě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahelník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: filip30
- Datum vložení: 31.08.2009
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: ¼ kg jablek 1 l mléka špetka soli 5 lžic cukru 400 g jáhel 3 vejce šťáva z ½ citronu tuk na vymaštění 200 g ovoce (jahody, třešně, meruňky, broskve, švestky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahelník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahelník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahelník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|