RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablonecké lístkové řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablonecké lístkové řezy, recepty Jablonecké lístkové řezy, Jablonecké, lístkové, řezy


Recept na Jablonecké lístkové řezy

Recept na Jablonecké lístkové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Jablonecké lístkové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g chlazeného lístkového těsta tmavé těsto: 5 žloutků 200 g moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 80 g vlašských ořechů 2 lžíce práškového kakaa sníh z 5 bílků krém: 200 g moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 500 ml mléka 300 g másla.

Jablonecké lístkové řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Jablonecké lístkové řezy

Recept na Jablonecké lístkové řezy:
Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny, vyválíme dva stejné pláty. 1. plát upečeme vcelku na plechu s pečicím papírem při teplotě 200 st. a pečeme cca 10 minut. Plech použijeme menší nebo klidně i větší, ale zmenšíme velikost pečicího papíru asi tak na vel. 37 x 23 cm. 2. plát těsta po rozválení a přenesení na plech s pečicím papírem rozdělíme rádýlkem na stejně velké čtverce a upečeme stejným způsobem jako 1. plát. Já jsem jich měla 12, ale o čtvercích nemůže být řeč.. matika ani geometrie nebyli mí kamarádi :-)))) Dáme se do přípravy tmavého těsta: v robotu nebo ručním šlehačem vyšleháme do husté pěny žloutky s moučkovým cukrem. Zvlášť v misce smícháme všechny sypké ingredience, t.z. mouku, kypřící prášek, kakao a jemně nastrouhané ořechy. Tuto sypkou směs vmícháme na střídačku s pevně vyšlehaným sněhem z bílků do žloutkové pěny. Pracujeme se stěrkou nebo vařečkou, už nepoužíváme šlehač. Těsto nalejeme na stejně velký plech, na kterém jsme pekli listový plát. Troubu si předehřejeme na 160 st. a pečeme asi 15 min. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo. Zatímco nám chladnou všechna upečená těsta, připravíme si kaši: smícháme cukr s moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Chvilku provaříme, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Změklé máslo si překrájíme na malé kousky a vymícháme v robotu nebo ručním šlehačem doběla. Nyní po částech přidáme chladnou kaši a vyšleháme do hladkého krému. Můžeme přidat pár kapek rumové esence. Polovinu krému rozetřeme na spodní listový plát, na ten pečený vcelku. Na vrstvu bílé náplně přiklopíme kakaový plát ( jsou to nervy, ale jde to :-))) ) a potřeme zbývajícím krémem. Na ten naskládáme upečené listové čtverečky nebo, jako v mém případě, obdélníčky... Polštářky do vrstvy krému trochu zatlačíme, posněžíme moučkovým cukrem a můžeme dozdobit kakaem.

Poznámka k receptu na Jablonecké lístkové řezy:
Zdroj: Nejlepší domácí řezy - Sladké jaro 2012 Malinko upraveno. Omlouvám se za kvalitu fotek, krém ještě nestačil dostatečně ztuhnout. Řezy jsou lepší až druhý den, ale kdo to má vydržet tak dlouho :-( Jsou tu dva podobné recepty, které rovnou přidávám, tady se mi líbí to "čtverečkování".. líp se to krájí, a taky krém je jiný. Dobrou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablonecké lístkové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 02.07.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: 500g chlazeného lístkového těsta tmavé těsto: 5 žloutků 200 g moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 80 g vlašských ořechů 2 lžíce práškového kakaa sníh z 5 bílků krém: 200 g moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 500 ml mléka 300 g másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablonecké lístkové řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablonecké lístkové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablonecké lístkové řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist