RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablečný koláč (Apple pie)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablečný koláč (Apple pie), recepty Jablečný koláč (Apple pie), Jablečný, koláč, (Apple, pie)


Recept na Jablečný koláč (Apple pie)

Recept na Jablečný koláč (Apple pie) je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Jablečný koláč (Apple pie) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 350 g hladké mouky 30 g cukr krystal 226 g hodně studeného másla na kostičky 60-120 ml studené vody Náplň: Kolem 500-600 g kyselejších tvrdých jablek 50 g cukru krystal 50 g třtinového cukru 1 balíček skořicového cukru 2 lžíce skořice špetka soli 2 lžíce citronové šťávy 2 lžíce kukuřičného škrobu 25 g másla.

Jablečný koláč (Apple pie)
Zvětšit obrázek

Recept na Jablečný koláč (Apple pie)

Recept na Jablečný koláč (Apple pie):
Těsto: Promícháme všechny sypké ingredience a přidáme máslo nakrájené na hodně malé kostičky, dostatečně tvrdé a studené. Šleháme rychle maximálně 20-30 sekund, jen aby se máslo obalilo kousky mouky. Pomalupřilíváme vodu podle potřeby a šleháme na nejvyšší otáčky. Jakmile je možné drobné kousky těsta v ruce spojit, vyklopíme a zformujeme rukou těsto. Rozdělíme ho na dva kusy, uděláme placku, zabalíme do folie a dáme chladit minimálně na hodinu. Mezitím si nakrájíme jablka na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou, dobře promícháme a přidáme všechny cukry, sůl a skořicí. Vše dáme do velkého sítka, pod které umístímě misku, co bude zachycovat šťávu a necháme je stát. Poté, co těsto zchladne (cca hodina),rozválíme do formy. Pokud jbalka pustila aspoň 100 ml šťávy, zahřejeme ji společně s máslem a vaříme cca 8 minut do zhoustnutí a sirupové konzistence, měla by se zredukovat zhruba na polovinu. Celou dobu mícháme. Až je sirup hotový, vmícháme ho zpět do jablek a přidáme kukuřičný škrob. Potom celou směs navršíme do formy s těstem a pekryjeme druhou částí vyváleného těsta. Okraje zatlačíme pod první vrstvu těsta a dobře zmáčkneme prsty. Uprostřed nařízneme hvězdičku – otvory, kterými bude unikat pára. Předehřejeme troubu na 220 stupňů a koláč dáme chladit do lednice, než je zahřátá. Pečeme cca 45 minut do zhnědnutí, po 30 minutách překryjeme alobalem vnější části. Necháme vychladnout alespoň 3 hodiny.

Poznámka k receptu na Jablečný koláč (Apple pie):
Podrobnější postup s obrázky a další recepty na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/americky-ja... zdroj: Joy of baking

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečný koláč (Apple pie), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: nigge (Veronika Pořízková)
  • Datum vložení: 14.01.2013
  • Počet porcí: 8-10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: Těsto: 350 g hladké mouky 30 g cukr krystal 226 g hodně studeného másla na kostičky 60-120 ml studené vody Náplň: Kolem 500-600 g kyselejších tvrdých jablek 50 g cukru krystal 50 g třtinového cukru 1 balíček skořicového cukru 2 lžíce skořice špetka soli 2 lžíce citronové šťávy 2 lžíce kukuřičného škrobu 25 g másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečný koláč (apple pie), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečný koláč (Apple pie) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečný koláč (Apple pie)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist