RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablečné rozety se zmrzlinou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablečné rozety se zmrzlinou, recepty Jablečné rozety se zmrzlinou, Jablečné, , rozety, se, zmrzlinou


Recept na Jablečné rozety se zmrzlinou

Recept na Jablečné rozety se zmrzlinou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - smažené. K přípravě Jablečné rozety se zmrzlinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těstíčko: 1 vejce, 1 dl mléka, 0.5 dl bílého vína, 1 lžíce moučkového cukru, 3 - 4 plnější lžíce hladké mouky, špetka soli. Dále olej na smažení, 1 - 2 jablka, skořicový cukr, vanilková nebo jiná zmrzlina - měla jsem citrónovou, na dozdobení ovocný topping nebo nějaký ovocný rozvar, možno i naředěná marmeláda, šlehačka, ovoce, meduňka - vše dle své fantazie.

Jablečné  rozety se zmrzlinou
Zvětšit obrázek

Recept na Jablečné rozety se zmrzlinou

Recept na Jablečné rozety se zmrzlinou:
Jablka oloupeme, nakrájíme na 1 cm řezy, vykrojíme jádřince. Nebo je vykrojíme jako první a jen nakrájíme na plátky, jak to komu lépe půjde :-)) Uděláme si těstíčko, smícháme mléko, víno, žloutek, moučkový cukr, sůl a prosátou mouku, nejlépe to jde metličkou. Nakonec už lehce vmícháme sníh z bílku. Mouky si dáme tolik, abysme měli těsto hustější než na palačinky. Řezy z jablek máčíme v tomto těstíčku a ihned smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě horkého oleje. Po usmažení dáme na chvíli na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej. Kolečka obalíme, nebo jen posypeme skořicovým cukrem, dáme na ně kopeček zmrzliny a dle své fantazie dozdobíme a ihned podáváme.

Poznámka k receptu na Jablečné rozety se zmrzlinou:
Zdroj: Delikatesy, recept je poupravený.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečné rozety se zmrzlinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 29.09.2009
  • Počet porcí: zhruba 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Smažené
  • Suroviny: Na těstíčko: 1 vejce, 1 dl mléka, 0.5 dl bílého vína, 1 lžíce moučkového cukru, 3 - 4 plnější lžíce hladké mouky, špetka soli. Dále olej na smažení, 1 - 2 jablka, skořicový cukr, vanilková nebo jiná zmrzlina - měla jsem citrónovou, na dozdobení ovocný topping nebo nějaký ovocný rozvar, možno i naředěná marmeláda, šlehačka, ovoce, meduňka - vše dle své fantazie
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečné rozety se zmrzlinou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečné rozety se zmrzlinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečné rozety se zmrzlinou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist