RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Italský citrónový koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Italský citrónový koláč, recepty Italský citrónový koláč, Italský, citrónový, koláč


Recept na Italský citrónový koláč

Recept na Italský citrónový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Italský citrónový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto na dvě formy: 600g hladké mouky 1 kypřicí prášek 300g změklého másla 300g cukru moučky 2 žloutky 2 celá vejce vanilková esence citrónová nebo limetková kůra Na náplň: 800ml plnotučného mléka 200ml citrónové šťávy (vymačkala jsem asi 9 citrónů) 1 vanilkový lusk 200g žloutků 200g cukru krupice 80g hladké mouky Na zdrobení: 1 vejce piniové oříšky (já dala mandle).

Italský citrónový koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Italský citrónový koláč

Recept na Italský citrónový koláč:
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů. Druhou část těsta vyválíme v plát o velikosti formy. Na náplň povaříme mléko s vanilkovým luskem a citrónovou šťávou. Do misky dáme žloutky, cukr, mouku, postupně přimícháme do vařícího mléka a společně povaříme. Hmota by měla mít takovou konzistenci, aby šla přecedit a neměla hrudky. Po té přecedíme a necháme vychladnout. Hmotou naplníme předpečenou formu a překryjeme připraveným plátem, který potřeme vejcem a posypeme piniovými oříšky. Dáme dopéct 30 min do trouby při teplotě 180 stupňů.

Poznámka k receptu na Italský citrónový koláč:
Tento recept je z knihy Zdeňka Pohlreicha a i když je surovinama docela náročný, vyplatí se ochutnat. Citrónová náplň je něco neuvěřitelně vynikajícího. Měla jsem toho dvě formy a koláč byl okamžitě pryč. Zapomněla jsem vyfotit řez koláče, tak přidávám jednu fotku přímo z knihy.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italský citrónový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veroly
  • Datum vložení: 07.11.2011
  • Počet porcí: 2 dávky (2 koláče)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Na těsto na dvě formy: 600g hladké mouky 1 kypřicí prášek 300g změklého másla 300g cukru moučky 2 žloutky 2 celá vejce vanilková esence citrónová nebo limetková kůra Na náplň: 800ml plnotučného mléka 200ml citrónové šťávy (vymačkala jsem asi 9 citrónů) 1 vanilkový lusk 200g žloutků 200g cukru krupice 80g hladké mouky Na zdrobení: 1 vejce piniové oříšky (já dala mandle)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italský citrónový koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italský citrónový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italský citrónový koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist