RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Italské těsto na pizzu 2

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Italské těsto na pizzu 2, recepty Italské těsto na pizzu 2, Italské, těsto, na, pizzu, 2


Recept na Italské těsto na pizzu 2

Recept na Italské těsto na pizzu 2 je zařazen v kategorii pizzy. K přípravě Italské těsto na pizzu 2 budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kulaté pizzy: Poolish: 250 g mouky na pizzu + 250 g vody + 2 g droždí Druhý den: 300 g hladké mouky, 10 g oleje, rovná kávová lžička soli.

Italské těsto na pizzu 2
Zvětšit obrázek

Recept na Italské těsto na pizzu 2

Recept na Italské těsto na pizzu 2:
To kouzlo je v surovinách a postupu. O hlavních surovinách viz poznámka. Večer se zadělá poolish (řídký kvásek). Umíchat těstíčko a nechat v míse přikryté kuchyňskou fólií kynout při pokojové teplotě do rána. Ráno se přidá 300 g hladké mouky, 10 g oleje, lžička soli. Vypracujete těsto (já jsem měla asi sušší mouku a musela jsem přidat trošku vody - asi 2 lžíce), přikryjete a necháte opět na kuchyňské lince kynout asi 4 hodiny. Pak těsto rozdělíte na 4 části, z každé zformujete kouli a necháte zase kynout každou část zvlášť další 4 hodiny. Dlouhým kynutím se lepek pěkně rozloží. V této době si připravíte sugo (viz poznámka) a náplň (je to na vás;-)). Pak už jen rozválíte, naplníte a upečete v troubě vyhřáté na 220-250°C. Pokud vlastníte pec na pizzu nebo speciální plech, bude výsledek asi o drobet lepší, ale není to nezbytně nutné. Toto těsto je ideální na víkendové pečení.

Poznámka k receptu na Italské těsto na pizzu 2:
Za recept děkuju své kamarádce. Mouka: Nejdůležitější složka. Mouka na pizzu se v Itálii jmenuje Manitoba a obsahuje hodně glutenu, díky čemuž je těsto plastické a netrhá se. Lze ji koupit na internetu, ale je poněkud dražší. Můžete jako já zkusit mouku s názvem Pizza mouka nebo je dobrá Zlatka na pečení. I tyto mouky mají vyšší obsah lepku a obě jsem vyzkoušela. Peče se z nich parádně nejen pizza. Droždí: Droždí se používá proti českým zvyklostem až směšně malé množství, přesto mohu potvrdit, že to funguje. Lepší je droždí čerstvé a i recept počítá s čerstvým droždím. Pizza s menším množstvím droždí je totiž lehčeji stravitelná. Sugo například zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie... Fotka se nepovedla, no, snad přiště nafotíme lépe.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italské těsto na pizzu 2, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 27.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pizzy
  • Suroviny: 4 kulaté pizzy: Poolish: 250 g mouky na pizzu + 250 g vody + 2 g droždí Druhý den: 300 g hladké mouky, 10 g oleje, rovná kávová lžička soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italské těsto na pizzu 2, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italské těsto na pizzu 2 - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italské těsto na pizzu 2

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist