RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm, recepty Italská pizza (Neapol)- 2*30cm, Italská, pizza, (Neapol)-, 2*30cm


Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm

Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm je zařazen v kategorii pizzy. K přípravě Italská pizza (Neapol)- 2*30cm budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Omáčka na pizzu: 1 lžíce panenského olivového oleje 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku 1 konzerva (400 ml) nakrájených (celých) rajčat sůl oregano Těsto: 16 g čerstvého droždí 270 ml teplé (40 stupňů) vody 250 g hladké bílé chlebové!!! mouky 120 g polohrubé mouky 1 lžička soli.

Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
Zvětšit obrázek

Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm

Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm:
Omáčka: V hrnci na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme rajčata a cca 10-15 minut povaříme (pokud máme rajčata celá oloupaná, vidličkou rozmělníme). Odstavíme z plamene, osolíme a přidáme oregano. Těsto: Smícháme oba druhy mouky se solí. Droždí nasypeme do teplé vody v míse hnětače, přisypeme asi 1/3 mouky a řádně promícháme. Poté přisypeme zbytek mouky a hnětáme dle typu hnětače asi 5 minut, až je těsto řádně prohnětané- těsto je hladké a velmi pružné. V "mikrovlnce" ohřejeme skleněnou, nebo kameninovou mísu, vytřeme ji olivovým olejem a vyklopíme do ní připravené těsto- těsto po krajích vytláčí olej- použijeme silikonovou máslovačku a pomůžeme si s ní udělat z těsta "bochánek", který potřeme "vytlačeným" olivovým olejem. Těsto dáme kynout, až svůj objem alespoň zdvojnásobí. Potřeme si dlaně olivovým olejem, vezmeme polovinu těsta a mezi dlaněmi uhněteme bochánek, který položíme na pečící papír- postup opakujeme i s druhou polovinou těsta. Dlaně si potřeme opět olivovým olejem a roztlačíme/roztaháme těsta do průměru 30 cm- můžeme nakonec "uhladit" těsto např. malým válečkem a "ohraničit" tak i okraj- jde to i ručně. Těsto potřeme připravenou omáčkou (cca 1 cm okraj necháme volný) a nazdobíme dle chuti. Posypeme kořením na pizzu- oregano/ bazalka apod. Vložíme do trouby vyhřáté alespoň na 240 stupňů. (přetáhneme pomocí např. desky pro válení na rozehřátý plech/ kámen v troubě). Na snímku je: Salámová s olivami a sýrem. Havaj- šunka, ananas, sýr.

Poznámka k receptu na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm:
Doporučení a vysvětlení na závěr (vše má svůj smysl): Pokud použijete teplou vodu, vyhřátou mísu na kynutí (a v mém případě i el. troubu, která má i program kynutí pří 35 stupních), dojde k vykynutí na dvojnásobný objem už cca po 30 minutách- ušetří Vám to čas. (pizzy na fotkách jsou z těsta, které nakynulo za 40 minut cca na trojnásobek). Použití elektrického robota/ hnětače je prostě skvělé (to nás "posunulo" dál při všech kynutých těstech). Kvasnic dávejte vždy přesně (běžne kostka 42g na 1 kg mouky)- pokud dáte více, budou v pizze cítit kvasnice a to není dobře. Sám používám pro pečení pizzy slinutý kámen (neglazovanou dlažbu, kterou nechám v rozehřáté troubě cca 30 minut). Kámen do sebe naakumuluje velké množství energie, těsto se "zarazí" a pizza je tak upečená za cca 8-10 minut. Chlebová mouka je to zásadní, těsto není "buchtové". Pokud chcete experimentovat s tenčí pizzou, stačí dát ještě méně vody- těsto méně kyne a je tužší, nebo udělejte průměr třeba 33-35 cm. U nás vede tenčí pizza s chutným, nadýchaným okrajem. Pečící papír si ustřihnu vždy cca o 2 cm širší, než je požadovaný průměr- dobře se tak odhaduje velikost pizzy při "roztahávání" těsta. S tímto receptem si velmi pravděpodobně uděláte pizzu lepší, než je v mnoha pizzeriích. Pokud budete mít tip pro zdokonalení, rád si přečtu Vaše komentáře. Dobrou chuť!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italská pizza (Neapol)- 2*30cm, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Libor Zkamene
  • Datum vložení: 18.03.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pizzy
  • Suroviny: Omáčka na pizzu: 1 lžíce panenského olivového oleje 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku 1 konzerva (400 ml) nakrájených (celých) rajčat sůl oregano Těsto: 16 g čerstvého droždí 270 ml teplé (40 stupňů) vody 250 g hladké bílé chlebové!!! mouky 120 g polohrubé mouky 1 lžička soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italská pizza (neapol)- 2*30cm, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italská pizza (Neapol)- 2*30cm

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist