RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou, recepty Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou, Hruškový, koláč, tvarohovou, náplní, špaldo


Recept na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou

Recept na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO : Mouka polohrubá 300 g a špaldová 200 g (lze jen polohrubou) mléko 200 ml, cukr krupice 70 g, máslo změklé( při pokojové teplotě) 70 g, droždí kostka (42 g), vejce - 1 celé + 1 žloutek sůl špetka. NÁPLŇ : netučný tvaroh 5OO g ve stříbře (lze i vaničkový), vejce 3 ks, cukr krupice 3O g, vanil.cukr 1 ks, krupička dětská 2 rovné lžíce, dle potřeby mléko. ŽMOLENKA : polohrubá mouka 100 g (lze i hladká), máslo 125 g, cukr krupice 70 g - 1OO g (dle chuti), vanil.cukr 1 ks, špaldové vločky 40 g - nadrtit, mandle mleté 2O g, mandlová tresť - 4 kapky. Hrušky 8 - 10 ks dle velikosti (já měla 8 větších). Moučkový cukr na posypání koláče..

Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou
Zvětšit obrázek

Recept na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou

Recept na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou:
Část mléka lehce ohřejeme, přidáme do něj droždí, lžičku mouky a cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme mouky,přidáme vejce, žloutek, mléko, cukr, máslo, vzešlý kvásek, špetku soli a vymícháme hladké nelepivé těsto. To pak dáme kynout pod utěrkou asi 1-1a1/2 hod. (do zdvojnásobení objemu). Mezitím si promícháme suroviny na tvaroh náplň - mléko přidáme dle potřeby, měl by vzniknout hladký krém (ne řídký). Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a nakrájíme (já dělala asi 1 cm silné plátky, lze i kostky - pokud budou tenčí úplně se v moučníku ztratí). Vykynuté těsto rozválíme na velký plech (s peč.papírem) a necháme asi 5 - 10 min.kynout. Poté ho potřeme tvarohovou náplní, poklademe hruškami a posypeme žmolenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C cca 40 min do růžova. (Já pekla asi 30 min a měla jsem hotovo - ovšem já mám splašenou troubu, tudíž respektujte při pečení tu svou ;-)). Koláč po vychladnutí nakrájíme dle zvyklosti a můžeme posypat mouč.cukrem - já nesypala.

Poznámka k receptu na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou:
Těsto lze s úspěchem zadělat i v pekárně (vlastní zkušenost). Pokud nemáte, nebo nejíte špaldové vločky,dejte do žmolenky 7O g mletých mandlí a už nemusíte přidávat tresť. Těsto je na velký plech a i tak je vyšší. Příště zkusím udělat těsto z poloviční dávky, jinak vše dle receptu (my radši těsto nižší ;-)).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 20.12.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: TĚSTO : Mouka polohrubá 300 g a špaldová 200 g (lze jen polohrubou) mléko 200 ml, cukr krupice 70 g, máslo změklé( při pokojové teplotě) 70 g, droždí kostka (42 g), vejce - 1 celé + 1 žloutek sůl špetka. NÁPLŇ : netučný tvaroh 5OO g ve stříbře (lze i vaničkový), vejce 3 ks, cukr krupice 3O g, vanil.cukr 1 ks, krupička dětská 2 rovné lžíce, dle potřeby mléko. ŽMOLENKA : polohrubá mouka 100 g (lze i hladká), máslo 125 g, cukr krupice 70 g - 1OO g (dle chuti), vanil.cukr 1 ks, špaldové vločky 40 g - nadrtit, mandle mleté 2O g, mandlová tresť - 4 kapky. Hrušky 8 - 10 ks dle velikosti (já měla 8 větších). Moučkový cukr na posypání koláče.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist