| Recept na Hruškové řezyRecept na Hruškové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Hruškové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 Těsto: 20 dkg hladké mouky         6 dkg cukru         12,5 dkg Hery         1 vejce         1/2 prášku do pečiva         1 vanilinový cukr         špetka soli  Náplň: hruškový kompot (460g)         25 dkg měkkého tvarohu         15 kdg Lučiny         5 dkg cukru         šťáva z 1 citronu         250ml smetany ke šlehání         1 želírovací ztužovač za studena (dr.Oetker))  Na želé: 500ml šťávy z hruškového kompotu (doplnit vodou)           4 polévkové lžíce cukru           2 balíčky dortového želé - čiré(dr. Oetker).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Hruškové řezyRecept na Hruškové řezy:Z ingrediencí na těsto udělámé těsto a vyválíme ho do vymazaného a vysypaného pekáče( 30x40). Těsto pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10-15 minut. Zatím smícháme tvaroh, Lučinu , cukr a citronovou šťávu. Ušleháme tuhou šlehačku. Želatinový ztužovač za studena připravíme dle návodu na obalu a vmícháme do tvarohové směsi, nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku. Na upečený a vychladlý korpus namažeme tvarohovou hmotu, kterou pokladem kousky okapaných hrušek. Želé připravíme dle návodu z dort - želé, hruškové šťávy a cukru a rovnoměrně honalijeme  na moučník.
 
 Poznámka k receptu na Hruškové řezy:
 Recept je z kalendáře Dr.Oetker ( březen). Lehce upraveno.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: bystrouska  (Vlaďka)                      Datum vložení: 21.05.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: Těsto: 20 dkg hladké mouky         6 dkg cukru         12,5 dkg Hery         1 vejce         1/2 prášku do pečiva         1 vanilinový cukr         špetka soli  Náplň: hruškový kompot (460g)         25 dkg měkkého tvarohu         15 kdg Lučiny         5 dkg cukru         šťáva z 1 citronu         250ml smetany ke šlehání         1 želírovací ztužovač za studena (dr.Oetker))  Na želé: 500ml šťávy z hruškového kompotu (doplnit vodou)           4 polévkové lžíce cukru           2 balíčky dortového želé - čiré(dr. Oetker) |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškové řezy,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškové řezy
 
 
 | 
    
      | 
 |