RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou, recepty Hrnec ORIENT s cizrnou, Hrnec, ORIENT, cizrnou


Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou

Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Hrnec ORIENT s cizrnou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Lilek ( na tenké plátky - půlkolečka ) Cuketa ( jako lilek ) Mrkev ( na proužky nebo na hranolky cca 3-4 cm dlouhé) Cibule ( na proužky ) Rajčata – spařit a oloupat Papriky ( na proužky ) Cizrna ( může být nakládaná, ale není to ono, lepší je normální sušená, namočená a uvařená na skus. V hotovém pokrmu to vyvolává dojem, že jsou tam oříšky ) Můžou být i houby, ale nemusí ( třeba obyč. žampiony ) Koření - kari, chilli, pepř, pokud máte - je výborný určitě šafrán, paprika nebo nějaká dobrá kvalitní orientální směs nebo třeba tuniské koření, pak to ovšem bude Tuniský hrnec. Já kupuji koření v indické prodejně. Snažím se nedochucovat umělými dochucovadly. Nebo kupuji domácí směsi koření z domu plného dobrot na eshopu Fler. Sojovka – ale pozor – dobrá, kvalitní sojovka – tmavá, ne sladká Pro masožrouty : lze přidat i maso. Já někdy použiji vykostěné kuřecí stehýnka + uzený bůček nebo dobrou klobásku ( naložit asi na hodinu do koření ).

Hrnec ORIENT s cizrnou
Zvětšit obrázek

Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou

Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou:
Na plotnu si dáte na velké pánvi rozpálit trochu oleje. Někam poblíž, aby byl po ruce, si připravte velký hrnec a ještě vedle cedník v misce. Jednotlivé orestované části nejdříve dáte vykapat na cedník, případně vysušujete přebytečný tuk ubrouskem a pak šup do hrnce. Začínám lilkem. Na pánev dáme olej, restujeme předem lehce osolený lilek, necháme v cedníku okapat, vysypete do hrnce, to samé uděláte s cuketou a opět vysypete do hrnce, to samé s mrkví, restujete chvilku, aby zůstala křupavá, to samé s houbami, restujete, dokud se nevypaří z hub voda. Předem uvařenou cizrnu lehce orestujeme spolu s kořením a opět dáme do hrnce. Nikdy nezapomeňte osolit a okořenit každou dávku - lehce, nakonec orestujete rajčata s protlakem, případně i se sušenýma rajčatama, dáte do hrnce. Všechno promícháte, dokořeníte. Dusíte. Musíte stále míchat asi 10 minut, jinak se vám to spálí. Během míchání stále ochutnáváte a dochucujete vším, co vás napadne. Nakonec orestujete cibuli, na ní hodíte maso naložené do části koření a do česneku, pokrájené na kostky. Restujete do měkka. Vysypete do hrnce. Úplně naposledy přidáte na proužky nakrájenou papriku. Tu už nedusíte, jenom prohřejete v hotovém pokrmu. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, může být i s bramborem nebo rýží. Zabere to fůru času, ale výsledek je super. Maso můžete nechat mimo pokrm a vezme si ho k tomu jen ten, kdo ho chce. Toto jídlo je super na večírky. Je toho mraky a zatím to každému moc chutnalo. Fotku dodám později.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrnec ORIENT s cizrnou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: moc
  • Datum vložení: 19.07.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: Lilek ( na tenké plátky - půlkolečka ) Cuketa ( jako lilek ) Mrkev ( na proužky nebo na hranolky cca 3-4 cm dlouhé) Cibule ( na proužky ) Rajčata – spařit a oloupat Papriky ( na proužky ) Cizrna ( může být nakládaná, ale není to ono, lepší je normální sušená, namočená a uvařená na skus. V hotovém pokrmu to vyvolává dojem, že jsou tam oříšky ) Můžou být i houby, ale nemusí ( třeba obyč. žampiony ) Koření - kari, chilli, pepř, pokud máte - je výborný určitě šafrán, paprika nebo nějaká dobrá kvalitní orientální směs nebo třeba tuniské koření, pak to ovšem bude Tuniský hrnec. Já kupuji koření v indické prodejně. Snažím se nedochucovat umělými dochucovadly. Nebo kupuji domácí směsi koření z domu plného dobrot na eshopu Fler. Sojovka – ale pozor – dobrá, kvalitní sojovka – tmavá, ne sladká Pro masožrouty : lze přidat i maso. Já někdy použiji vykostěné kuřecí stehýnka + uzený bůček nebo dobrou klobásku ( naložit asi na hodinu do koření )
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrnec orient s cizrnou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrnec ORIENT s cizrnou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrnec ORIENT s cizrnou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist