RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hrabětická nedělní houbovka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hrabětická nedělní houbovka, recepty Hrabětická nedělní houbovka, Hrabětická, nedělní, houbovka


Recept na Hrabětická nedělní houbovka

Recept na Hrabětická nedělní houbovka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Hrabětická nedělní houbovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Čerstvé houby - já měla 800g, 1,5 l mléka, 2 kelímky sladké smetany (po 215 g a 12-ti%), kousek másla mouka na zahuštění, libeček, celý a drcený kmín, sůl.

Hrabětická nedělní houbovka
Zvětšit obrázek

Recept na Hrabětická nedělní houbovka

Recept na Hrabětická nedělní houbovka:
Houby očistíme, z části pěkných hlaviček a nožiček vyřízneme nebo vykrojíme pěkné tvary a odložíme stranou cca třetina množství hub). Zbytek nakrájíme na jemné kousky. Dáme do hrnce a zalejeme vodou jen do výše hub - ne víc!. Osolíme, okmínujeme drceným kmínem (dávám docela dost), drcený libeček (používám v soli naložený), sůl a velmi pomalým varem vaříme asi 20 min. Po této době vlejeme mléko, smícháme kelímky s 10 lžícemi mouky a vlejeme hmotu do polévky. Prováříme asi 15 min.dál a hlavně stále mícháme!!.Doporučuji udělat spíše hustší a ředit mlékem, než naopak (tedy dosypávat mouku). Zatím co se nám to pomalu vaří,rozpustíme máslo a vložíme kousky hub, zasypeme celým kmínem a dusíme cca 10 min. Na talíř pak do polévky přidáme i část těchto hub a přidáme libeček

Poznámka k receptu na Hrabětická nedělní houbovka:
Tuto polévku mám od maminky manžela, která ji dělala zásadně v neděli a vždy jen z nasbíraných hub. Skutečně jiným kořením nedochucovala, děláme ji dosti hustou. Doporučuju, od polévky neodbíhat a míchat ode dna, je vynikající.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrabětická nedělní houbovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: dle množství a dle jedlíků
  • Datum vložení: 21.08.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Čerstvé houby - já měla 800g, 1,5 l mléka, 2 kelímky sladké smetany (po 215 g a 12-ti%), kousek másla mouka na zahuštění, libeček, celý a drcený kmín, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrabětická nedělní houbovka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrabětická nedělní houbovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrabětická nedělní houbovka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist