RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami, recepty Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami, Hovězí, závitky, , nadivoko, plněné, prejtem, , brusink


Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky hovězího zadního masa z kýty 200 g domácího prejtu / nebo vinné klobásy / 3 šalotky 1-2 PL ostřejší hořčice vývar z masa 3-4 PL divokých brusinek 150 ml červeného vína 1 větší pórek 2 světlé papriky 2 stonky řapíkatého celeru 1 citrón nové koření, bobkový list, sůl, pepř, jalovec olej Na potření závitků : 1 PL rajského protlaku, 1 PL divokých brusinek, kapka olivového oleje.

Hovězí závitky  nadivoko, plněné prejtem  a brusinkami
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami:
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek řapíkatého celeru. Zakápneme divokými brusinkami, zavineme a upevníme pružinovými sponkami na závitky. Závitky potřeme směsí, kterou jsme si připravili z brusinek, rajského protlaku a olivového oleje a dáme do chladu asi na 2 hodiny. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme nadrobno pokrájené šalotky, které orestujeme dozlatova a poté vložíme naložené závitky zprudka osmahnout, aby se nám maso pěkně zatáhlo a pustilo šťávu. Orestované závitky přendáme do pekáčku, přidáme nové koření, bobkový list, jalovec, kousky řapíkatého celeru, kousky svělých paprik, přidáme červené víno, zamícháme a vše podlijeme vývarem z hovězího masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a necháme dusit v troubě na 180 stupňů doměkka. Když jsou závitky měkčí, odklopíme druhý pekáček a necháme je ještě chvíli dopéci doměkka. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme ještě brusinky, krátce povaříme, vyndáme koření a ponorným mixérem trochu rozmixujeme / můžeme jen přecedit / a podle chuti ještě osolíme, opepříme, okyselíme citronem, maso vrátíme a už jen vše prohřejeme. Moukou nezahušťujeme, omáčka je dost hustá i bez mouky.

Poznámka k receptu na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami:
Můžeme místo prejtu potřít plátky masa také náplní z vinné klobásy.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 02.11.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 4 plátky hovězího zadního masa z kýty 200 g domácího prejtu / nebo vinné klobásy / 3 šalotky 1-2 PL ostřejší hořčice vývar z masa 3-4 PL divokých brusinek 150 ml červeného vína 1 větší pórek 2 světlé papriky 2 stonky řapíkatého celeru 1 citrón nové koření, bobkový list, sůl, pepř, jalovec olej Na potření závitků : 1 PL rajského protlaku, 1 PL divokých brusinek, kapka olivového oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist