RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí, recepty Hovězí roláda s cuketou a šalvějí, Hovězí, roláda, cuketou, šalvějí


Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí roláda s cuketou a šalvějí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g plát hovězího masa na roládu 400 g nahrubo nastrouhané cukety 200 g Debrecínského špeku 120 g nadrobno nakrájené cibule/1 středně velká cibule 10 lístků šalvěje 1 lžíce hořčice 2 lžíce oleje na zahuštění šťávy1 lžička Solamylu rozmíchaná ve troše studené vody sůl,mletý pepř provázek na utažení rolády voda na podlívání.

Hovězí roláda s cuketou a šalvějí
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí:
Nastrouhanou cuketu mírně osolíme a necháme 15minut vypotit(pustit šťávu). Poté ji dáme do jemného cedníku a vymačkáme z ní co nejvíce tekutiny. Ze špeku nařežeme širší špalíčky do náplně a zbytek špeku nakrájíme na úzké, kratší nudličky. Maso z obou stran naklepeme, nejlépe přes potravinářskou folii a po obou stranách osolíme a zlehka opepříme. Plát masa otočíme tou horší stranou nahoru, potřeme hořčicí a rovnoměrně po celé ploše naneseme vymačkanou cuketu. Dále poklademe širšímu špalíčky špeku a lístky šalvěje. Plát zavineme do rolády a pevně omotáme provázkem. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zbytek nakrájeného špeku společně s cibulí a necháme restovat dorůžova. Vložíme roládu, prudce ze všech stran ji opečeme a poté podlijeme do poloviny masa. Pokud nám zbylo trochu nastrouhané cukety, nasypeme ji na maso, hrnec přikryjeme poklicí a za občasného podlívání dusíme doměkka. Měkké maso vytáhneme a odstraníme provázek. Šťávu podle potřeby zahustíme vodou se solamylem, dochutíme solí a pepřem a necháme 2minuty provařit. Maso naporcujeme a podáváme se šťávou a rýží, nebo s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí:
Já jsem roládu dusila v papiňáku. Postup je úplně stejný. Po prudkém opečení podlijeme 350ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni pod tlakem 35minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, doděláme šťávu a podáváme.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roláda s cuketou a šalvějí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 25.10.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 800 g plát hovězího masa na roládu 400 g nahrubo nastrouhané cukety 200 g Debrecínského špeku 120 g nadrobno nakrájené cibule/1 středně velká cibule 10 lístků šalvěje 1 lžíce hořčice 2 lžíce oleje na zahuštění šťávy1 lžička Solamylu rozmíchaná ve troše studené vody sůl,mletý pepř provázek na utažení rolády voda na podlívání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roláda s cuketou a šalvějí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist