RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami, recepty Hovězí plátky s hermelínem a olivami, Hovězí, plátky, hermelínem, olivami


Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami

Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí plátky s hermelínem a olivami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky falešné svíčkové 1 hermelín hrst zelených oliv (cca 100 g) 5 velkých žampionů olivový olej máslo černý pepř (nejlépe čerstvě mletý) lžička hladké mouky sůl.

Hovězí plátky s hermelínem a olivami
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami

Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami:
Plátky masa naklepeme pomocí kloubů prstů, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Maso osolíme, rozpálíme pánev, cákneme do ní trochu olivového oleje, přidáme lžíci másla a maso zprudka opečeme - asi 4 minuty z každé strany. Potom lehce podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme plátky žampionů, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přidáváme malé množství vody. Po dvaceti minutách zahustíme masovou šťávu kuličkou ze lžičky mouky a lžičky másla, kterou necháme rozpustit a na maso poklademe tenké plátky hermelínu a kolečka oliv. Přikryjeme pokličkou a sýr necháme roztavit. Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i tagliatelle, kuskus nebo různě upravené brambory.

Poznámka k receptu na Hovězí plátky s hermelínem a olivami:
Podobný pokrm je možné připravit i z kvalitnějšího hovězího masa (pravá svíčková, vysoký roštěnec), ale postup přípravy bude jiný, kratší... Především odpadne fáze dušení.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky s hermelínem a olivami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 25.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 4 plátky falešné svíčkové 1 hermelín hrst zelených oliv (cca 100 g) 5 velkých žampionů olivový olej máslo černý pepř (nejlépe čerstvě mletý) lžička hladké mouky sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky s hermelínem a olivami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky s hermelínem a olivami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky s hermelínem a olivami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist