RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce, recepty Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce, Hovězí, plátek, v"Boloňské"omáčce


Recept na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Recept na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 silnější plátky masa vhodného na roštěnky 1 lžíce sádla/nebo 2 lžíce oleje 1 cibule nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky 1 sklenka Boloňské hotové omáčky/350 g 1 mrkev nakrájená na drobné kostičky 1 silnější plátek celeru nakrájený na drobné kostičky 10 oliv ve slaném nálevu rozkrojených na polovinu 1 lžička škrobu rozmíchaného v 50 ml studené vody/Solamyl,Maizena sůl,mletý pepř.

Hovězí plátek v
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Recept na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce:
Plátky masa paličkou na maso mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Zlehka osolíme a opepříme. Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme do sklovita orestovat cibuli s česnekem. Vložíme roštěnky, které necháme prudce po obou stranách zatáhnout. Přidáme omáčku, mírně podlijeme horkou vodou a promícháme. Pod pokličkou na slabém plameni dusíme přibližně 80minut doměkka. Doba dušení závisí na kvalitě a stáří masa. Během dušení přiléváme po trochách horkou vodu. 10minut před koncem přidáme mrkev, celer a olivy. Měkké plátky vytáhneme, uchováme v teple a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Minutu provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme nejlépe s dušenou rýží. Pokud budeme plátky připravovat v papiňáku, budeme postupovat stejně. Jen po přidání omáčky k zatáhlému masu vše podlijeme 200ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až se hrnec natlakuje, ubereme plamen na minimum a dusíme 40minut. Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Přidáme ostatní suroviny,promícháme a slabým varem dusíme ještě 10minut.

Poznámka k receptu na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce:
Můžeme připravit také z vepřového, nebo drůbežího masa. Doba dušení bude kratší. Na přílohu bylahttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-dusena-ryze-... Složení omáčky ve skle-voda, rajčatový protlak, cibule, rostlinný olej, cukr, paprika, česnek, sůl.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 08.05.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 4 silnější plátky masa vhodného na roštěnky 1 lžíce sádla/nebo 2 lžíce oleje 1 cibule nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky 1 sklenka Boloňské hotové omáčky/350 g 1 mrkev nakrájená na drobné kostičky 1 silnější plátek celeru nakrájený na drobné kostičky 10 oliv ve slaném nálevu rozkrojených na polovinu 1 lžička škrobu rozmíchaného v 50 ml studené vody/Solamyl,Maizena sůl,mletý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátek v"boloňské"omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist