RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem, recepty Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem, Hovězí, pečeně, Esterházy, krupicovým, nokem


Recept na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem

Recept na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na maso: - 1 kg hovězí plece - 80 g špeku - 100 g másla - 160 g mrkve - 160 g celeru - 160 g petržele - nastrouhaná kůra z 1 citonu - 1 L hovězího vývaru - 250 ml zakysané smetany - 40 g jíšky - sůl, pepř na noky: - 200 ml mléka - 100 g másla - 100 g polohrubé mouky - 100 g krupice - 2 žloutky - 4 bílky - špetka muškátového oříšku - sůl.

Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem

Recept na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem:
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve orestujeme na polovině másla na středním ohni nudličky zeleniny. Stačí cca.2 minuty, měly by zůstat křupavé. Citronovou kůru přidáme k orestované zelenině. Zamícháme, sundáme z plotny a přendáme do misky. Maso vydatně osolíme a opepříme ze všech stran a prošpikujeme ho kousky špeku nakrájeného na špalíčky 1x7 cm. Poté na druhé polovině másla maso orestujeme na prodším ohni ze všech stran spolu s druhou polovinou zeleniny nakrájenou na kostky. Jakmile bude maso zatažené a zlatavé, zalijeme ho vývarem, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, oheň stáhneme na minimum a dusíme doměkka asi 2 hodiny. Starší maso se může dusit i déle. Až bude maso měkké, můžeme ho vyjmout a vyvařenou šťávu přecedit přes síto a propasírovat (kdo chce, nemusí omáčku cedit, zelenina se částečně rozvaří a klidně v omáčce může zůstat) přidáme podle potřeby jíšku, promícháme a provaříme ještě 15 minut již bez pokličky. Poté přidáme zakysanou smetanu, orestované nudličky zeleniny s citronovou kůrou, zamícháme a provaříme 1 minutu. Podle chuti dosolíme. Maso nakrájíme na plátky, na talíři zalijeme omáčkou a podáváme s krupicovým nokem. Postup na noky: Dáme vařit mléko. Do vařícího mléka přidáme máslo a vsypeme prosátou mouku a krupici. Přidáme špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání na středním ohni připravíme tuhou hmotu, která se nelepí. Těsto necháme 10 minut za občasného míchání vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do prochladlého těsta vmícháme žloutky, sůl a tuhý sníh z bílků. Těsto necháme hodinu pořádně prochladnout v lednici. Dvěma lžícemi proti sobě vykrajujeme noky. Vaříme je v mírně osolené vodě 6 minut na středním ohni. Uvařené noky ihned zchladíme v ledové vodě. Podle potřeby noky přihřejeme na pařáčku s vodou, nebo je rychle na 20 vteřin prohřejeme těsně před podáváním ve vařící vodě.

Poznámka k receptu na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem:
Recept je z kuchařky "Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček". Podobný recept už tu sice je, ale s použitím trošku jiných surovin :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mirusha
  • Datum vložení: 08.03.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: na maso: - 1 kg hovězí plece - 80 g špeku - 100 g másla - 160 g mrkve - 160 g celeru - 160 g petržele - nastrouhaná kůra z 1 citonu - 1 L hovězího vývaru - 250 ml zakysané smetany - 40 g jíšky - sůl, pepř na noky: - 200 ml mléka - 100 g másla - 100 g polohrubé mouky - 100 g krupice - 2 žloutky - 4 bílky - špetka muškátového oříšku - sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pečeně esterházy s krupicovým nokem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist