RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek, recepty Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek, Hovězí, oháňka, zadělávaná, se, zel


Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 a 1/2 kg hovězí oháňky 200 g slaniny 2 cibule 2 mrkve 1 bulva celeru 2 kořeny petržele 100 ml silného vína dle chuti (červené či bílé) 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 2 větvičky rozmarýnu 2 bobkové listy pepř sůl.

Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

Recept na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek:
Oháňku nasekáme podle obratlů na jednotlivé kousky a asi hodinu necháme naloženou ve studené vodě. Potom vodu osolíme, přidáme jednu rozpůlenou rozkrojenou cibuli, jednu na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a třetinu celeru, osolíme, opepříme a vaříme na nejnižší teplotě asi 3 hodiny. Vyjmeme maso a vývar udržujeme horký. V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla a dohněda orestujeme kousky slaniny. Poté přisypeme nasekanou cibuli, opečeme dozlatova a přidáme zbytek nakrájené kořenové zeleniny. Mícháme a opékáme, dokud zelenina nechytne barvu, a potom přilijeme víno. Necháme ho zprudka odpařit, vložíme předvařené maso a opečeme ho. Zalijeme částí připraveného vývaru, přidáme bobkový list a větvičky rozmarýnu a dusíme na nejnižší teplotě ještě asi dvě hodiny, za průběžného podlévání vývarem. Práci si zjednodušíme, vložíme-li vše do mírně vyhřáté trouby (160°C). Maso, které již odpadává od kosti, vyjmeme. Výpek se zeleninou zahustíme jíškou, kterou jsme mezitím usmažili z másla a mouky. Směs dobře provaříme, dochutíme a vyjmeme tuhé koření.

Poznámka k receptu na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek:
Jedná se o recept, který jsem si vytiskla z internetu pod názvem Zadělávaná hovězí oháňka na zelenině dle Šroubka. Během realizace jsem ho upravila a upravenou verzi zde předkládám.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 18.12.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 a 1/2 kg hovězí oháňky 200 g slaniny 2 cibule 2 mrkve 1 bulva celeru 2 kořeny petržele 100 ml silného vína dle chuti (červené či bílé) 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 2 větvičky rozmarýnu 2 bobkové listy pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist