RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí oháňka na černo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí oháňka na černo, recepty Hovězí oháňka na černo, Hovězí, oháňka, na, černo


Recept na Hovězí oháňka na černo

Recept na Hovězí oháňka na černo je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí oháňka na černo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovězí oháňky 2 cibule máslo horký vývar asi 2 cm oddenku zázvoru 1-2 lžičky sušené mleté citrónové kůry (i čerstvé, ale potom méně) 2-3 bobkové listy 2 lžičky sušeného tymiánu 3 lžičky švestkových povidel 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl pepř ocet.

Hovězí oháňka na černo
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí oháňka na černo

Recept na Hovězí oháňka na černo:
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. V kastrole, který lze vložit do trouby, rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opékáme ze všech stran dohněda. Mezitím nakrájíme na větší kusy cibuli a oloupaný zázvor a přihodíme k masu. Přidáme bobkový list a opékáme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve chvíli, kdy se cibule s masem začíná hodně přichytávat ke dnu kastrolu, podlijeme vývarem do třetiny výšky masa. Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby. Dusíme 2 a půl až 3 hodiny, přičemž kontrolujeme a zhruba po 20-30 minutách podléváme vývarem a poléváme kusy masa. Maso je hotové ve chvíli, kdy se viditelně odděluje od kosti. Vyjmeme ho, ponecháme odpočívat v alobalu a výpek v kastrolu přendáme na plotýnku. Prudce odpaříme přebytečnou tekutinu a zbylý tuk zasypeme moukou. Promícháme, prosmahneme, zalijeme teplým vývarem do hustoty omáčky a při stálém prošlehávání přidáme švestková povidla. Provaříme 20-30 minut a stále hlídáme. Na závěr omáčku přecedíme (nebo jen odstraníme kousky zázvoru a bobkové listy) a podle chuti zastříkneme octem - cca 1 lžičkou.

Poznámka k receptu na Hovězí oháňka na černo:
Toto na mne vykouklo z náhodných a vypadá to skvěle,hned bych ochutnala +1

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí oháňka na černo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 13.01.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 kg hovězí oháňky 2 cibule máslo horký vývar asi 2 cm oddenku zázvoru 1-2 lžičky sušené mleté citrónové kůry (i čerstvé, ale potom méně) 2-3 bobkové listy 2 lžičky sušeného tymiánu 3 lžičky švestkových povidel 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl pepř ocet
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí oháňka na černo, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí oháňka na černo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí oháňka na černo

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist